Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Türkiye'nin Şengal bombardımanı sonrası PYD Lideri Müslim'den açıklama!

PYD Eş Başkanı Müslim, TSK'nın Şengal ve Rojava'da düzenlediği hava harekatı sebebiyle YPG ve Peşmerge’den kayıplar olduğunu söyleyerek, koalisyon güçlerini açıklama yapmaya çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 15:03:37

Türkiye'nin Şengal bombardımanı sonrası PYD Lideri Müslim'den açıklama!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

PYD'nin IŞİD ile savaşı sırasında geldiği bölgeden çekilmeyi reddetmesi ve buraya silahlı birliklerini yerleştirmesi üzerine yaşanan gerilimde Türkiye ilk adımını attı.

Defalarca yapılan "Şengal'in Kandil olmasına izin vermeyeceğiz" açıklamaları üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün gece, Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı bölgelerindeki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi.

Harekatta PYD'lilerin ve Peşmergelerin öldüğü bilgisi geldi. Ayrıca YPG'ye göre, TSK'ya ait uçaklar 'Rojava'nın Sesi Radyosu'nu da bombaladı. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de Sputnik'e olayla ilgili açıklama yaptı. Müslim, Karaçok ve çevredeki 4 köyün vurulduğunu ve sivil kayıpların olduğunu iddia etti.

"AYRIM YAPMADILAR"

Müslim, Türkiye'nin Peşmerge ya da YBŞ ayrımı yapmadan, tüm Kürtlere yönelik saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUK"

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim olayla ilgili açıklama yaptı. Müslim "Türkiye zaten her gün köyleri vuruyordu tank ve toplarla. Fakat bunu beklemiyorduk. 26 uçakla saldırı yapacaklarını beklemiyorduk" dedi.

"KOALİSYONDAN AÇIKLAMA YAPMALI"

ABD'nin öncülüğündeki Koalisyon Güçleri'nin haberi olmaksızın TSK uçaklarının bölgede uçuş ve harekat düzenleyemeyeceğini belirten Müslim, 'koalisyon açıklama yapmalı' çağrısında bulundu.

ABD, PYD'Yİ SATTI MI?

"Koalisyonun onayı olmadan Türkiye'nin uçakları orada uçamaz. Koalisyon bir açıklama yapmalı. Saldırı ile ilgili bilgileri var mıydı yok muydu? Bunu nasıl görüyorlar? Açıklama yapmalılar."

TSK'nın düzenlediği harekatın, Rakka operasyonunu da etkileyeceğini savunan Müslim, 'operasyonda krizler çıkabileceğini' savundu. ABD, Rakka operasyonunda PYD ile ortak etmeyi planlıyordu.

PEŞMERGE'DEN PKK'YA 'ÇEKİLİN' ÇAĞRISI! (TIKLAYINIZ)

Haber Ara