Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Türkiye'nin kapısı yok

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 15:08:57

Türkiye'nin kapısı yok
Müslümanların tarih sahnesine çıkışları; zulüm, eziyet, zor şartların beraberinde getirdiği hicret ile başladı. Hicret, zulüm ve cihat kavramları Müslümanın kimliği ile karşılaştırabilir.
Mekke dönemi mazlumiyetin, Medine dönemi hicretin karşılığı. Her ikisinin de değeri çok büyük. Zulümler ciddî manada can yakmaya başlayınca ilk Hicret gerçekleşti: Habeşistan. Geride kalanlar için zulüm devam ediyor. Medine'ye hicret ile beraber devlet olma yolunda başlayan cihatlar ve Hicretler, bitmeksizin Müslümanın tarihini hala süslüyor.
İslam coğrafyasının bütünü için geçerli olan “zulüm ve hicret” Müslümanın karakteri haline dönüşmeye, İslam'ın gelişi ile başlamış oldu. Bu günlerde devlet kanalından diriliş ismiyle bildiğimiz tarihi muhteviyatlı dizide, okumayan ama seyredebilen halk bile hicretin, Müslümanların köklerine yerleşmiş bir eylem ve ibadet olduğunu görebilir. Halifeler döneminde durmaksızın devam eden cihatlar, hicretler; Abbasi, Emevi, Selçuklu ve Osmanlı ile günümüze kadar devam etmiştir. Habeşistan ya da Selçuklu örneğinde olduğu gibi Müslümanlar, hicret edebilecekleri bölgeleri hem kültürel açıdan hem vicdanî açıdan değerlendirmeye alıp, gidilecek bölgenin yöneticisinin de merhamet ve anlayış sahibi olmasına dikkat etmişlerdir.
İmdi… Bosna'da savaş oluyor, karışıklıklar çıkıyor, mazlum halkın gözü kulağı Türk Müslümanlarında. Medet umuyorlar, dua ediyorlar… Mısır'da iç karışıklıklar ve katliamlar yaşanıyor, mazlum halk ve mazlum idarecileri bile Türk Müslüman ve yöneticilerine kulak kabartıyor, dua ediyor, destek bekliyorlar… Gazze yıllardır zulüm çemberinde ribat görevini canı uğruna gerçekleştirmeye çalışıyor zalime karşı. Dualarında Türkiye, beklentilerinde Türkiye…
Türkiye'de seçim sonuçları açıklandığından bu yana, Müslümanların aleyhine olan bu sonuç Gazze'yi, Bosna'yı, Mısır'ı, Suriye'yi… ümitsizliğe sevk ediyor! Somali komşumuz değil ama Müslüman kardeşimiz. Somali durmaksızın dua ediyor iki Müslüman lider önderliğindeki Türkiye'ye. İhtiyaçlarını gideren ülkeye, kardeş ülkeye… Ramazan girerken ilk sahurda Sudan'dan dua sesleri yükseliyor Türkiye için semaya. “Bizi de unutma Türkiye” diye de ekliyorlar niyazlarına… Suriye'de savaş var ve kendi ülkelerinden atılıyor Müslümanlar. Suriyeli Müslüman biraz daha şanslı, sınırda hemen bütün Müslümanlara kucak açan ülke Türkiye var. Suriye hicret ediyor Türkiye'ye, Müslüman kardeşine sığınıyor…
Mısır, Filistin, Suriye, Bosna… vs toplu ya da bireysel hicret ediyorlar Türkiye'ye. Türkiye kucak açmış Müslüman kardeşlerine… Ey Türk Gençliği! Sana hicret edenlerin durumunu görmez misin?! Mazlumun sesinin kısıklığını duymaz mısın?!
Neden hicret ettiklerini bilmez misin?! Genç müslüman! Senin ülkende iç karışıklık ya da savaş çıkmış olsa, Haçlı ittifakının zulmü ile bir gün karşılaşmış olsan gidişin nereye olur. Hicretin olur mu, ya da hicretin nereye olur? Komşularından senin hicretini kabul edecek olan var mı? Ellerini açıp dua dua “liderine ve Müslümanına zeval verme ki bana yardım etsin” diyebileceğin bir ülke var mı?
İslam coğrafyası sana geliyor, imanından, tarihinden ve liderinden dolayı, … Genç müslüman! Kendine gel, senin gideceğin, hicret edeceğin kapın yok artık. Sana gelenleri düzgün ağırla, zira gelenlerin kalanlarına halen zulüm var. Senin sığınacağın millet, güveneceğin devlet yok. Sana hicret edenlerden ibret al, dön yüzünü Rabbine. İslam coğrafyası ve ümmet, seni bekliyor, haydi imanınla kalk ve titret.

@msbeser

Haber Ara