Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Türkiye'nin el uzattığı yetimlerden şehitler için dua

Türkiye'nin el uzattığı yetimlerden şehitler için dua

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 13:58:16

Türkiye'nin el uzattığı yetimlerden şehitler için dua
MUHAMMED ALİ AKMAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası, İslam dünyasından Türkiye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor. Afganistan, Sri Lanka, Kenya'daki Dadaab ve Kakuma kampları, Arnavutluk, Sırbistan ve Sudan'da binlerce çocuk bir araya gelerek Türkiye için dua etti ve destek mesajları gönderdi.

AA muhabirine konuşan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kalender, FETÖ'nün darbe girişimin sadece Türkiye'ye değil, tüm İslam alemine yapıldığını söyledi.

İslam aleminin hemen her köşesinin, FETÖ'nün darbe girişimini bu şekilde değerlendirdiğine dikkati çeken Kalender, "Şehitlerimiz de tüm İslam aleminin şehitleridir. Eğer darbe başarılı olmuş olsaydı tüm İslam aleminde büyük bir moral çöküntüsü yaşanacaktı. Osmanlı'nın izlerini taşıyan Arnavutluk ve Sırbistan'da çocuklar, bugünkü Osmanlı torunlarının başarıya ulaşması için dua ediyor. " dedi.

İslam dünyasının her yerinde Türkiye için dualar edildiğini dile getiren Kalender, "Çalışma yaptığımız ülkelerdeki yetimhaneler ve Kur'an kursularında eğitim gören çocuklarımız, darbe girişimi sonrası çektikleri videoları bize gönderiyorlar. Darbe girişiminin yaşandığı gece dahil, yüzlerce yetim bir araya gelerek Türkiye için dua ettiler ve şehitler için onlarca hatim yaptılar." diye konuştu.

Kalender, İslam coğrafyasının en mağdur bölgelerinde yaşayan Müslümanların gözünün daima Türkiye'de olduğuna işaret ederek, "Türkiye'de darbe girişimine karşı yapılan bu direniş aynı zamanda, ümmetin mazlum ve mağdur evlatlarının gelecekleri için de yapılan bir direniştir. Kenya'da bulunan Dadaab ve Kakuma mülteci kamplarında yaşayan yüzlerce çocuk toplanmışlar, Türkiye için dua ediyorlar. Videolardaki yetim çocukların dualarından bunu çok rahat anlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Allah'ım Türkiye'yi koru" duaları

Afganistan'da bir araya gelen yüzlerce yetimin, "Yaşasın Türkiye" ve "Afgan-Türk dostluğu daim olsun" sloganları attığını belirten Kalender, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için onlarca hatim okunduğunu aktardı.

Kalender, Sri Lanka'daki Kur'an kursunda okuyan yüzlerce çocuğun Türkçe "Allah'ım Türkiye'yi koru" ve "Allah'ım Osmanlı'nın torunlarını koru" diye dua ettiğini, Sudan'da binden fazla Kur'an kursu öğrencisinin dualarında "Allah'ım Türkiye halkı zafere ulaşsın" temennisinde bulunduğunu vurguladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara