Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye-Katar ticari ilişkileri

Türkiye-Katar ticari ilişkileri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 20:24:21

Türkiye-Katar ticari ilişkileri
Katar Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed bin Ahmed bin Tavar, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerin büyük oranda geliştiğini belirtti.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed bin Ahmed bin Tavar, başkent Doha'yı ziyaret eden Türkiye Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nden heyet ile bir araya geldi.

Tavar, görüşme sırasında son yıllarda Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerin büyük oranda geliştiğini ifade ederek, Katar Sanayi ve Ticaret Odası'nın bu noktada iki ülkenin de faydasına olacak şekilde Türk iş adamları ile ilişkilerin güçlendirilmesi için çalıştığını kaydetti.

Katar'ın elektrik, elektronik, bilişim ve iletişim alanları başta olmak üzere birçok alanda yatırım fırsatlarıyla dolu olduğunu dile getiren Tavar, 2015 yılında Katar ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1.3 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak, özel sektörde ticari kalkınmanın iki ülkenin de iş adamlarının ortak hedefi olduğunu aktardı.

Tavar, Türkiye'den 8 şirketin temsilcisini barındıran Türk heyetinin de Katar piyasasını görmek ve iki ülke ekonomisine fayda sağlayacak şirketlerle görüşmek amacıyla bu ülkeyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Haber Ara