Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Türkiye Jonglörler Festivali

Türkiye Jonglörler Festivali

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 22:53:21

Türkiye Jonglörler Festivali
Türkiye Jonglörler Festivali, Kemer ilçesinde yapıldı.

İlk defa 2006'da düzenlenen ve J-Fest olarak anılan festivalin onuncusu, katılımcıların Kemer Kültür Sokağı, Liman Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüşüyle başladı.

Yaklaşık 15 ülkeden 300'e yakın jonglörün katıldığı festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Turistlerin de ilgiyle izlediği festivalde, makyajları ve kostümleriyle ilgi çeken jonglörlerin gösterileri beğeni kazandı.

Organizasyon sorumlularından Deniz Soyarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, jonglörlükle 1998'de tanıştıklarını, yıllar içerisinde kendilerini geliştirdiklerini söyledi.

Ülkedeki jonglör sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Soyarslan, "Bizim bildiğimiz 20-25 jonglör sanatçısı varken, bugün sayısını bilmiyoruz. Bu festivalin özelliği jonglörlük ve sirk sanatlarıyla ilgilenen dünyadaki diğer ülkeler ve Türkiye'nin değişik yerlerinden insanları bir araya getirmek" dedi.

Enis Yuğnak ise insanların bu festivalde buluşup, yeteneklerini herkesle paylaştığını, amaçlarına ulaştıklarını vurguladı. Yuğnak, "Sihirbazlar ile jonglörlerin farkı vardır. Sihirbazlar yaptıkları gösteriyi saklamak isterler ama jonglörler saklamaz ve gösterirler" diye konuştu.

Haber Ara