Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 19:40:53

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem
İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) üyeleri, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik mutabakat imzalanmasını protesto etti.

Eminönü'ndeki Yeni Cami önünde bir araya gelen Eğitim İlke-Sen, İnanç İlke-Sen, Sağlık İlke-Sen, Toplumsal Dayanışma Kültür, Eğitim ve sosyal Araştırmalar Derneği ve Özgür Yazarlar Birliği üyeleri, "İsrail'e geçit vermeyeceğiz", "Katil İsrail Filistin'den defol", "İsrail'in dostu olmayacağız", "Yaşasın Filistin direnişi, yaşasın ümmetin dayanışması" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Ahmet Örs, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için önce kapalı kapılar ardından, daha sonra ise özellikle İslami çevrelerin genel sessizliği nedeniyle görüşmelerin göz önünde yürütüldüğünü ileri sürerek, varılan mutabakatı eleştirdi.

Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan protesto sırasında geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba tepki gösteren bazı vatandaşları eylemin yapıldığı yerden uzaklaştı.

Haber Ara