Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

Türkiye, Halep'teki saldırıları kınadı

Türkiye, Halep'teki saldırıları kınadı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 09:20:45

Türkiye, Halep'teki saldırıları kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı, 300'den fazla sivilin ölümüne yüzlerce insanın da yaralanmasına yol açan hava saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi.

Rejimin bu saldırılarla kendi halkını acımasızca katlettiği ifade edilen açıklamada, hastaneler, su pompa istasyonları, acil durumlara mukabele merkezleri gibi tamamen insani ihtiyaçların karşılandığı altyapının özellikle hedef alındığı kaydedildi.

"Yeni bir ateşkes sürecini hayata geçirmek için ülkemiz dahil bir grup ülkenin yoğun çaba sarfettiği bir dönemde yapılan bu saldırılar, rejimin ve destekçilerinin Suriye'de siyasi bir çözüme niyetleri olmadığını bir kere daha göstermiştir." ifadesine yer verilen açıklamada, bu eylemlerin sadece savaş suçu değil, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş vahim bir suç olduğu ve uluslararası insani hukukun ağır ihlalini teşkil ettiği vurgulandı.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 19 Eylül'den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.




Haber Ara