Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

'Türkiye gerekeni yaparsa işsiz kalmaz'

Siber Güvenlik Stratejileri dersi veren Minhac Çelik, 'Türkiye siber güvenlik alanında gereken hamleleri yaparsa, 2 ay içinde ülkede işsiz kalmaz.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 20:03:03

'Türkiye gerekeni yaparsa işsiz kalmaz'

Siber saldırılar günümüzde alıp başını gitmiş durumda. Devletler artık ordularını tanklarla tüfeklerle kullanmak yerine alışılagelmedik şekilde dijital dünya üzerinden hedeflerini vuruyor. Peki İETT'nin sistemlerine saldırarak 'ekber was here' mesajıyla toplu taşıma araçlarına kadar giren siber saldırılar nereye gidiyor? Gerçekten de devletler siber saldırılara karşı aciz mi? Siber güvenlik araştırmacısı Minhac Çelik, dijital dünyada yapılan saldırıların geldiği son noktayı Hürriyet'e anlattı.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Siber Güvenlik Stratejileri dersi veren Çelik, devletlerin artık siber saldırılara öncelik vermeye başladığına dikkat çekerek Kuzey Kore'li hacker'ların Sony'yi hack'leme olayını hatırlattı ve şunları söyledi:

"Kuzey Kore'nin ordusu elbette ABD ordusuyla kıyaslanamaz; ancak dijital dünyada bir teknoloji devini hack'leyerek ses getirmeyi başardılar. Devletler arası ilişkilerde ufak devlet büyük devlet ayrımı kalkıyor. Tabii buradaki soru şu: Şirket mi kendini korumalıydı yoksa devlet mi gerekli güvenlik önlemlerini almalıydı?"

Dünya genelinde 1 milyonu aşkın siber güvenlik alanında yetişmiş çalışana ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Çelik, bu alanda yetişmiş elemanların 2 aydan fazla işsiz kalmayacağını da kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: Bu alanda çalışacak herkes dünya genelinde iş bulabileceği gibi Türkiye için işgücü anlamında da önemli katkılar sağlayabilir."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara