Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

Türkiye Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

-MCD Gençlik Kulübü ve Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri kapsamında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'En İyi Hastane' dalında birinci seçildi-Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Prof. Dr. Zengin:-'Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 137 yıllık geçmişi var. Ankara gibi başkentte

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 23:23:17

Türkiye Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Ankara'da merkezi bir konumda ve 45 branşta hizmet veren kapsamlı bir hastane olduklarını belirterek, "Gerek Ankara içinden gerek Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden hasta kabul ediyoruz. Vermiş olduğumuz nitelikli hizmet ve yakın dönemde ülke olarak maruz kaldığımız bir dizi terör eylemi ve darbe girişimi sonrası ortaya konan sağlık hizmetlerinde üstlendiğimiz rol hiç şüphesiz bu oylamada etkili oldu diye düşünüyoruz." dedi.

MCD Gençlik Kulübü ve Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri İstanbul Grand Pera Emek Salonunda sahiplerini buldu. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi "En İyi Hastane" dalında birinci seçildi.

Prof. Dr. Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet ortamında Türkiye'nin en iyilerinin seçildiği bir yarışmada 10 hastane arasından birinciliği kazandıklarını ve bundan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 137 yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan Zengin, "Ankara gibi başkentte merkezi bir konumda ve 45 branşta hizmet veren kapsamlı bir hastaneyiz. Gerek Ankara içinden gerek Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden hasta kabul ediyoruz. Vermiş olduğumuz nitelikli hizmet ve yakın dönemde ülke olarak maruz kaldığımız bir dizi terör eylemi ve darbe girişimi sonrası ortaya konan sağlık hizmetlerinde üstlendiğimiz rol hiç şüphesiz bu oylamada etkili oldu diye düşünüyoruz. Aslında bizi memnun eden hususlardan biri de sağlık alanının ülkemizde yakın dönemde önemli ivme kazanmış olmasıdır. Pek çok özel ve üniversite hastanesi kendini hizmet niteliği açısından geliştirdi ve uluslararası standartlarda hatta bazı noktalarda o standartların üzerine çıkacak düzeye geldi. Böyle bir ortamda hastanemizin birinci seçilmesi bizi ayrıca mutlu etti. Hiç şüphesiz motive edici bir nokta. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

-"4 bine yakan çalışanı, 900'e yakın hekimi ile büyük bir hastaneyiz"

Prof. Dr. Zengin, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 4 bine yakan çalışanı, 900'e yakın hekimi ile büyük bir hastane olduğunu dile getirerek, "Hiç şüphesiz bu birincilikte fedakar personelimiz başta olmak üzere çok geniş kesimlerin katkısı ve emeği var. Bu vesileyle emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 45 branşta hizmet verdiklerini, 34 branşın uzmanlık eğitimi düzeyinde olduğunu vurgulayan Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanemizin en önemli özelliği komple bir hastane olmasıdır. Türkiye'de yeni başlamış uzmanlık alanlarda bile hastanemiz uzmanlık eğitimi verecek kapasitede kapsamlı bir hastanedir. Bu günümüzde sağlık hizmeti vermekte önemli bir nitelik. İkincisi geniş bir hasta portföyümüz var. Yılda 2 milyonu aşan hastaya hizmet veriyoruz. Yaklaşık 60 bin hastaya yatarak hizmet sunuyoruz. Öncelikle komple bir travma hastanesiyiz. Komple kanser tedavisi hizmeti veren bir hastaneyiz. Bazı nitelikli branşlarımızda var mesela madde bağımlılığı, yanık ve kemik iliği konularında Türkiye'de referans bir hastaneyiz. Türkiye'nin her yerinde nitelikli hizmet verme noktasında bir rol üstleniyoruz. Tarihi geçmişi de bunu eklersek bir kurumsal kültür anlayışı içinde hizmete devam ediyoruz."

- "Ödüllendirmeler motive edici etki yapacaktır"

Prof. Dr. Zengin, bu ödülün kendilerini motive edeceğini ve tatlı bir rekabet ortamında çalışmalarını sürdüreceklerini aktararak, "Referans hastane olma özelliğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz. Sağlık sektörü çok dinamik bir alan ve yakın dönemde artık pratiğimize geçmeye başlayan şehir hastaneleri uygulamaları önümüzde var. Ankara'da da iki şehir hastanesi artık belli bir aşamaya geldi yakın dönemde hizmet vermeye başlayacak. Tabi burada önemli olan çalışanlarıyla birlikte motive olarak hazır beklemek. Sağlık hizmeti önemli ve acil anlarda olsun, rutin sağlık hizmetlerinin devamında olsun gerçekten önemi tartışılmayacak bir alan. Motive bir ekiple, bize verilecek her görevi yapmaya hazır olacağız." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör olaylarında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin verdiği hizmet ile öne çıktığını hatırlatan Zengin, şunları kaydetti:

"O olaylar hastanemizin tarihinde gerçekten çok önemli bir yer tuttu. Çok zor anlardı. Ben de bir hekim ve idareci olarak o olayların sıcaklığını hissettim. 'Hani can pazarı denilen an buymuş' dedirtti bize. Bir anda onlarca ağır yaralı hastanenize geliyor, onların endişeli yakınlarını düşünün. O anda belki ciddi bir hazırlığınız yok aniden başlamış olaylar ve tabi artık her şeyi bırakıyorsunuz bütün unvanlar bir tarafta kalıyor. Doktoruyla, hemşiresiyle, temizlikçisiyle artık insan olarak neler yapabileceğinizi düşünüyorsunuz. İnşallah Allah bir daha hiçbir millete ve bizim milletimize o anları yaşatmaz. Çok zor anlar, belki meslek hayatımızın en zor anlarından bir tanesiydi ama özveriyle gerçekten bütün çalışanlarımız o zor anlarda sağlık çalışanı olmanın zorluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Hatırladıkça çok farklı duygular yaşıyoruz. İnanıyoruz ki bütün çalışanlarımız el ele vererek belki kaybedilebilecek pek çok insanı kurtardık. Tabi can kayıplarımız da oldu. Onlar için ayrı ayrı üzülüyoruz ama gerçekten zor anlardı. O çalışmaların Numune Hastanesi algısına önemli bir katkı verdiğini de kabul etmek gerekir. İnşallah daha nitelikli sağlık hizmetlerini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bu tür ödüllendirmeler hiç kuşkusuz motive edici etki yapacaktır."

Haber Ara