Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Şanlıurfa'da

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Şanlıurfa'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 17:48:06

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Ateşyan Şanlıurfa'da
Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, "Türkiye herkes için fedakarlık yapıyor, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir çatı altında herkesi barındırıyor" dedi.

Ateşyan, Suruç ilçesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) oluşturduğu çadırkente ziyarette bulundu.

Kaymakam Abdullah Çiftçi'den kamp hakkında bilgi alan Ateşyan, burada kalan Ermeni Tomasyan ailesiyle görüşerek, bir süre sohbet etti.

Daha sonra çadırkentteki mahalleleri gezen Ateşyan, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Kaymakam Çiftçi'ye yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Ateşyan, çadırkentte kalan Ermeni ailelerin olduğunu duyunca bölgeye geldiklerini belirtti.

"Türkiye herkes için fedakarlık yapıyor, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir çatı altında herkesi barındırıyor" diyen Ateşyan, şunları kaydetti:

"AFAD çadırkentinde Suriye'den gelen 3 Ermeni ailenin varlığından haberdar olduk. Buraya gelerek hem onlarla irtibata geçmek, durumlarını şahsen onlardan dinlemek istedik hem de yerel yöneticilerle irtibat kurarak bizim nasıl katkımız olabileceğini konuşmak istedik. Burada barınan, buraya sığınan kardeşlerimizin, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan el ele verip, huzuru ve mutluluğu için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki Ermeni cemaati için geldim, çocukları için ne yapabileceğimizi düşüneceğiz."

Kaymakam Çiftçi ise çadırkentte Kobani'den gelen yaklaşık 26 bin kişinin yaşadığını ve bunların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

    Haber Ara