Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

Türkiye devreye girdi

Türkiye, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından bilgi istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 13:41:00

Türkiye devreye girdi

Türkiye, saldırganın kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından diplomatik kanallar ve Interpol aracılığıyla bilgi talep etti. Türk kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tayland basınında bir Türkün tutuklandığı iddiası çerçevesinde, Tayland makamlarından diplomatik kanallar aracılığıyla bilgi istendi.

Türkiye'nin, diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunduğu kaydedildi.

Taylandlı yetkililer, başkent Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamıştı.

Pasaportun sahte olduğu ortaya çıkmıştı

Bunun üzerine yapılan araştırmada saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin üzerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun sahte olduğu tespit edilmişti.

Taylandlı yetkililer, Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu pasaportun incelenmesinde herhangi bir kayda rastlanmadı. Ayrıca pasaportta yer alan T.C. kimlik numarasının 11 haneli olması gerekirken 10 haneli ve üzerindeki yazıların da hatalı olduğu öğrenildi.

Bu arada yetkililer, Tayland makamlarının Türkiye Büyükelçiliği ile konuya ilişkin olarak şimdiye kadar herhangi bir temaslarının söz konusu olmadığını belirtti.

Haber Ara