Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

Türkiye'den Pakistan'a askeri eğitim desteği

Dostlukları uzun yıllara dayanan Türkiye ve Pakistan arasında güvenlik konularındaki iş birliği askeri alandaki eğitimlerle artarak devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-25 22:54:02

Türkiye'den Pakistan'a askeri eğitim desteği

Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'ye en büyük desteği veren ülkelerin başında gelen Pakistan ile ilişkiler her alanda gelişerek sürüyor.

Türkiye ile Pakistan, ikili ilişkiler kapsamında askeri alandaki tecrübelerini de paylaşıyor.

Ortak tatbikatlar ve eğitim faaliyetleriyle iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Türkiye ile Pakistan arasında üst düzey ziyaretler de gerçekleşiyor.

Bu kapsamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Zubair Mahmud Hayat ile bir araya geldi. Görüşmede terörle mücadele, askeri eğitim iş birliği ile bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

İki ülke arasındaki askeri eğitim iş birliği faaliyetleri, "Pakistan ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Eğitim Müesseselerinde Eğitim Görecek Pakistan ve Türk Askeri Personelinin Statülerinin Tayinine İlişkin Anlaşma" ile "Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İş Birliği Anlaşması"na göre yürütülüyor.

Haber Ara