Dolar

32,5180

Euro

34,7934

Altın

2.421,26

Bist

9.727,89

Türkiye'den Bosna Hersek eğitimine destek

Türkiye'den Bosna Hersek eğitimine destek

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 18:36:12

Türkiye'den Bosna Hersek eğitimine destek
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ülkenin güneyindeki Mostar şehrinde Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Dilberovic, toplantıda Bosna Hersek ve Türkiye'deki eğitim sistemlerini ele aldıklarını ifade ederek, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yelkenci ve beraberindeki heyetin dün başkent Saraybosna'da Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ettiklerini anımsatan Dilberovic, Mostar ziyaretinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolünün devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Dilberovic, gelecek dönemde eğitim alanında yeni projelere başlayacaklarına işaret ederek, "Türkiye'den Bosna Hersek'e 13 Ekim'de 13 kamyondan oluşan yardım konvoyu gelecek. Hem eğitim hem de iş sektöründen yardımda bulunanlar, ülkemize akıllı tahta, dizüstü bilgisayar ve okullarımız için birçok eğitim donanımı gönderiyor." dedi.

Dilberovic ayrıca, iki ülke arasındaki iş birliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yelkenci de ülkeler arasındaki iş birliğinin güçlenmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyerek, Bosna Hersek'in birçok şehrinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ile ülkedeki okullarda Türkçe öğretilmesi projesini yürüttüklerini ifade etti.

İki dost ülke arasındaki kültür bağlarının dil öğrenimiyle daha da güçleneceğini vurgulayan Yelkenci, "Türk okullarında bu yıl Boşnakça dersi verilmesi çalışmalarına başladık. Bosnalılardan öğreneceğimiz çok şey var." diye konuştu.

Haber Ara