Dolar

32,5104

Euro

34,5660

Altın

2.490,54

Bist

9.548,09

Türkiye'den AB'ye: Buradaki istikrarsızlık sizi de etkiler

Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar, Avrupalı muhataplarına bir mektup göndererek, Gülen destekçilerine karşı mücadele için destek istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 09:35:18

Türkiye'den AB'ye: Buradaki istikrarsızlık sizi de etkiler

Cumhuriyet'ten Duygu Güvenç'in haberine göre AB'den destek isterken Türkiye'nin istikrarsızlığının onları da etkileyeceğini söyleyen Çonkar mektupta "Biz müttefiklerimize ve ortaklarımıza bu grubun kendi topraklarındaki aktivitelerini önleyecek mümkün olan tüm adımları atması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Çonkar başarısız darbe girişiminin, 'FETÖ'nün yarattığı tehlikeyi gösterdiğini belirtirken ilk andan itibaren TSK komuta kademesinin ve büyük kısmının darbe girişimine karşı durduğunu ifade etti ve şiddet girişimini yapanların Hava, Jandarma ve bazı silahlı gruplar olduğunu belirtti.

Türkiye'nin aldığı yasal tedbirler ve soruşturmalarla ilgili 'gerçek olmayan ve yanlış tahminlerle, önyargılı ve kabul edilemez eleştirilerin' yapıldığını savunan Çonkar, "Bu darbe girişiminde bulunanlara destek vermektir" dedi.

Türkiye'nin IŞİD ve PKK/YPG ile mücadelesinin devam ettiğini belirten Çonkar, "Türkiye'nin istikrarsızlığının AB üyesi ülkelerde ve bütün bölgede ciddi sonuçları olacağı için AB'li müttefiklerimizin söz ve eylemlerle desteği memnuniyetlle karşılanacaktır" diye konuştu.

 

Haber Ara