Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

'Türkiye Avrupa'da gündem ama nasıl gündem?'

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde 'Türkiye hakikaten de Avrupa'da bir numaralı gündem oldu. Ama nasıl gündem?' diye sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 12:44:12

'Türkiye Avrupa'da gündem ama nasıl gündem?'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Binali Yıldırım'ın "İngiltere'de referandum olacak... Konu Türkiye. Almanya'da seçim olacak... Konu Türkiye. Fransa'da seçim olacak... Konu Türkiye. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye ne kadar büyük bir ülke!" sözlerini bugünkü köşesinde eleştirdi.

"Doğru söylüyor Binali Bey... Türkiye hakikaten de bu ülkelerde bir numaralı gündem oldu. Ama nasıl gündem?" diye soran Hakan şunları yazdı:

"TÜRKİYE GÜNDEM OLUYOR AMA NASIL GÜNDEM?"

Mesela İngiltere'deki referanduma bakalım: Referandumda...

Bir taraf... “Dikkat! Öcü geliyor! Türkiye geliyor” diye propaganda yaptı.
Diğer taraf ise... “Merak etmeyin! O öcünün 3 bin yılına kadar gelmesi mümkün değil” diye propaganda yaptı.

Eğer uçarı ve pervasız bir gülümsemeyle “Reklamın iyisi kötüsü olmaz şekerim” diyen bir magazin figürü gibiyseniz. Türkiye'nin bu şekilde gündem olmasından tabii ki kıvanç duyarsınız. Ama ülkesine haksızlık yapıldığına inanan bir başbakan iseniz... “Hepsi bizi konuşuyor, bakın ne kadar da güçlüyüz” demek yerine... Fena halde içerler, fena halde alınır, fena halde üzülürsünüz. Ve çıkıp... “İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeler ne hakla bizim ülkemizi kendi öcü masallarının konusu yapabilirler?” dersiniz. “Ne hakla kendi kamuoylarını bizim üzerimizden korkutmaya çalışırlar? Ne hakla bizi bir korku figürü olarak gösterirler?” dersiniz. “Bu çok büyük haksızlıktır, bu çok büyük izansızlıktır, bu çok büyük ayıptır” dersiniz.

"IRAK, AFGANİSTAN, SURİYE DE GÜNDEM..."

Bir şey daha diyeceğim: Irak, Afganistan, Suriye... Bu üç ülke, yıllardır Batı'nın bir numaralı gündemi. Batı'da hemen herkes sabah akşam yatıp kalkıp Irak'tan, Afganistan'dan, Suriye'den söz etmekte... Bilmiyorum, Irak'ta, Afganistan'da ya da Suriye'de sırf bu nedenle... “Bakın, ne kadar da güçlü ve büyük bir ülkeyiz” diyen çıkmış mıdır?

"REFERANDUM İÇİN VAR MISINIZ BAHSE?"

TÜRKİYE'de bir Avrupa Birliği referandumu yapılsa... Evet oyları, hani o meşhur “yetmez ama evet” oyları vardı ya, işte o kadar olur. Elimde bir veri yok ama nedense bu konuda bahse girmeye hazır gibiyim.

Haber Ara