Dolar

32,5629

Euro

34,9267

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş anlaşma sağladı

Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş anlaşma sağladı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 10:24:42

Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş anlaşma sağladı
Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 15 Nisan 2015 tarihinden itibaren yürütülmekte olan 11. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Türk Telekom, Türkiye Haber-İş Sendikası ile yürüttüğü 11. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinin anlaşmayla sonuçlandığını yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, toplu sözleşme sürecinin sonunda, Türk Telekom ve çalışanları için en yüksek faydayı sağlayacak oranlarda mutabık kalındı. 12 bin çalışana ilk 6 ay için bin 500 liranın altındaki aylık çıplak ücretler bin 500 liraya yükseltildikten sonra tüm ücretlere seyyanen 200 lira, ikinci 6 ay için yüzde 4,5, üçüncü 6 ay için yüzde 3,5 ve dördüncü 6 ay için de yüzde 3 zam yapılacak. Üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemlerde tüketici fiyatları endeksinin zam oranlarından yüksek çıkması halinde, maaş zammına enflasyon farkı da eklenecek.

Toplu iş Sözleşmesi, Türk Telekom Genel Müdürü Rami Aslan, Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ile diğer sendika ve kurum temsilcilerinin katılımıyla Türk Telekom Ankara Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rami Aslan, sözleşmenin uzlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türk Telekom olarak müşteri odaklı, güvenilir, sorumlu ve özverili bir şirket olma misyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gücümüzü, dayanışma ve takım ruhundan alıyoruz. Bu takım ruhu içerisinde sendikalıâ€"sendikasız çalışan ayrımı gözetmeden tüm çalışanlarımızın mutlu ve verimli olacağı bir çalışma ortamı oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu dönemde daha düşük ücretli çalışanlarımızı desteklemek, daha yüksek tutarda ücret artışı alabilmelerini sağlamak amacıyla, ilk altı aylık dönemde seyyanen artış ve sonrasında altı aylık süreçlerle ücret iyileştirmesi yapmayı tercih ettik."

Çalışanların beklentilerini karşılayacak ve şirketi de, sürdürülebilirlik temelinde korumaya yardımcı olacak dengeli bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirten Aslan, "Türk Telekom Grubu olarak en önemli sermayemizin insan kaynağımız olduğunun bilinciyle, toplu sözleşme sürecinde çalışanlarımız için mümkün olanın en fazlasını sağlamaya çalıştık. Bu, yaptığımız her şeyin merkezine müşteriyi koyma vizyonumuza uygun olarak daha fazla müşteri memnuniyeti elde etmek için de çok önemli. Sahada yüksek performans gösteren çalışanlarımızın ödüllendirilmesi müşteri memnuniyetinin artırılması için kilit öneme sahip olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ise konuşmasında, "Sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasında hiç şüphe yok ki, karşılıklı güvenin, hoşgörü ve diyaloğun güçlü bir etkisi olmuştur. Türk Telekom çalışanlarının haklarını koruyup geliştiren bir sözleşmeyi imzalayarak, üyelerimizin sıcak yuvalarına ve ailelerine güven içinde ekmek götürebilmelerini başarmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara