Dolar

32,5714

Euro

34,8984

Altın

2.439,13

Bist

9.645,02

Türk Telekom Grubu, akıllı 'TT175'i tanıttı

Türk Telekom Grubu, akıllı 'TT175'i tanıttı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 15:01:47

Türk Telekom Grubu, akıllı 'TT175'i tanıttı
Türk Telekom Grubu, kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu TT175'i düzenlediği etkinlikte İstanbul Hilton Bomonti Otel'de tanıttı.

Türkiye'de parmak izi okuyucusuna sahip operatör markalı cihaz olan TT175, metal gövdesi, 5,5 inç full HD çözünürlüğündeki ekranı, gerçek 8 çekirdekli işlemciye sahip ve 13 MP arka, 5 MP ön kamera ve Kamera+ uygulaması ile fotoğraf çekme özelliğini taşıyor.

Sadece Türk Telekom Grup mağazalarında müşteriyle buluşacak olan TT175, KDV dahil 899TL'lik peşin fiyatıyla 3 Aralık'ta satışa sunuluyor. TT175'e sahip olmak isteyenler, Türk Telekom, TTNET ve Avea faturalarına ek avantajlı kampanya ve taksitli ödeme seçeneklerinden yararlanabilecekler.

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, Türk Telekom Grubu'nun mobil markası Avea ile başladıklarını, kendi markalarıyla akıllı telefon üretme işine artık Türk Telekom markası ile devam ettiklerini söyledi.

Akdemir,"Entegrasyon sürecimizin çok önemli sonuçlarından biri olan TT175, bu kapsamda elde ettiğimiz bilgi birikimi ve en son teknolojinin bir ürünü olarak ortaya çıktı. Yola çıkarken amacımız her bir müşterimizin, akıllı telefon deneyimini uygun fiyata yaşayabilmesiydi. Bu amaçla kat ettiğimiz yolda, cihazlarımız ve marka iş birliklerimiz ile akıllı telefon deneyimini her seferinde bir üst noktaya taşıdık" ifadelerini kullandı.

Akdemir, TT175'in sadece mobil müşterilerinin değil internet ve ev telefonu sahibi müşterilerinede hitap eden bir marka olacağını söyledi.

Türk Telekom Grubu'nun kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu TT175'in arkasında büyük bir teknoloji ve tecrübe olduğuna değinen Akdemir şunları kaydetti:

"Bundan tam üç yıl önce, Türk Telekom Grubu'nun mobil markası Avea ile akıllı telefon pazarına girdiğimiz günden itibaren çok hızlı yol aldık. Bu bakış açımızın bir sonucu olarak bugün müşterilerimizin üçte ikisi akıllı telefon sahibi. 2015'in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon penetrasyonumuz yüzde 64. Bu rakamlar, Türkiye'de 11 milyona yakın kişiyi bugünün teknolojisiyle ve geleceğin fırsatlarıyla buluşturduğumuz anlamına geliyor. Nisan ayında başlayacak 4.5G akıllı telefon pazarı için büyük fırsatları beraberinde getirecek. Liderliğini üstleneceğimiz bu yeni mobil dönemde de sahip olduğumuz frekanslar ve Türkiye'nin 81 ilini birbirine bağlayan 206 bin km'lik fiber optik altyapımızla yine fark oluşturacak ve müşterilerimize gerçek 4.5G deneyimi sunacağız. 4.5G teknolojisine uyumlu bir cihaz olan TT175 ile müşterilerimizin bu yeni mobil döneme hazır olarak girmelerini sağlayacağız."

Türk Telekom Grubu Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, Türk Telekom Grubu'nun, yüksek teknolojiyi erişilebilir fiyatlarla müşterilere buluşturmayı 175 yıllık tecrübeleriyle birleştirerek TT175'e imza attıklarını belirtti.

Ertürk, "TT175 müşterilerimizin bizden beklentisini, ihtiyacını analiz ederek ortaya çıkardığımız operatör markalı cihazlarda bir ilk olan parmak izi özelliği, yazılımı ve donanımı ile sınıfındaki en gelişmiş akıllı cihaz" diye konuştu.

Dünyanın sürekli daha akıllı bir geleceğe doğru gittiğini ve birçok işin akıllı cihazlar sayesinde olduğunu belirten Ertürk şunları söyledi:

"Teknolojinin beraberinde getirdiği konfor ve rahatlığa kolay alışıyoruz. Bize sunulan her yenilik beraberinde yeni bir deneyim, yeni özellikler ve servislerin yanı sıra yeni ihtiyaçlar, yeni beklentileri de beraberinde getiriyor. Bunun en güzel örneğini akıllı telefonlarda yaşıyoruz. Hem kendi markalı cihazlarımızla hem de üretici iş birliklerimizle akıllı cihaz pazarına yön veriyor, liderlik ediyoruz."

Türk Telekom Grubu Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül ise gerçekleştirdiği sunumda cihazın metal tasarım ve 0,5 saniyede kullanıcısını tanıyan yüksek hızlı parmak izi okuyucusuna sahip olduğunu söyledi.

Yurdagül, cihazın yazılımını ve donanımını 5,5 inç Full HD ekranda eğlenceyi ve üretkenliği ideal seviyeye taşıyacak bir tasarım anlayışıyla bir araya getirdiklerini ve yüksek çözünürlüklü ön, arka kameralar ile fotoğraf çekim deneyimini en üst noktaya taşıdıklarını söyledi.

Haber Ara