Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

Turk Kizilayi Genel Baskan Yardimcisi Kinik:

Turk Kizilayi Genel Baskan Yardimcisi Kinik:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 20:19:41

Turk Kizilayi Genel Baskan Yardimcisi Kinik:
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Suriye tarafına her gün yaklaşık 20 tır insani yardım gönderdiklerini söyledi.

Kınık, Halep ve çevresinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye sınırı yakınındaki Esselame Kampı çevresinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kınık, incelemenin ardından Öncüpınar Gümrük Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Halep-Azez hattının kapanmış olması korkusunun toplum içerisinde yayılmasından dolayı bölgede yaşayan 100 bin insanın bir göç dalgası oluşturabileceğini ifade etti.

Kilis Valiliğinin mevcut kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmalarının devam etiğini ifade eden Kınık, şunları kaydetti:

"Kızılay olarak bölgeye günde yaklaşık 20 tır insani yardım gönderiyoruz. Maalesef Halep-Azez yolu kapatıldığı için bölgeye Öncüpınar Kapısı'ndan erişim mümkün değil. Sadece Reyhalı tarafındaki Ceylanpınar hattımız açık, yardımlar bu hattan ulaştırılmaya devam ediyor. Fakat özellikle kırsaldaki durum gün geçtikçe kötüleşiyor. İnsanlar havadan ve yerden yapılan saldırılar nedeniyle can güvenliği endişesindeler. Türk Kızılayı olarak AFAD işbirliğiyle Suriye içerisine 2 bin çadır, yaklaşık 6 bin battaniye ve 3 binden fazla yatak gönderdik. Mevcut kamplarımızın kapasitesini artırmaya yönelik olarak ise yarın bölgeye yaklaşık 100 mobil banyo, tuvalet, duş ünitesi ve insanların gıdalarını kendilerinin pişirebileceği bir takım alet edevat ile mutfak malzemesi göndereceğiz."

Kınık, özellikle gıda, kahvaltılık, bisküvi, çocuk maması ve hijyen kitleri gibi insani yardım malzemelerinin artırılması gerektiğini de vurguladı.

Türk Kızılayı tarafından yürütülen "Suriyelileri Görmezden Gelmeyin" kampanyasına destek beklediklerini dile getiren Kınık, "Bölgede büyük bir korku hakim, insanlar çoluk çocuk, genç yaşlı üstlerine başlarına bir şey alamadan evlerini terk etmişler. Bombalanan mekanlarından kaçmış gelmişler, onları şu an acil olarak bu kamplara yerleştirdik. Ümit ediyoruz uluslararası sistem bu atakları durdurur. Devam ederse yeni bir göç dalgası olabilir" diye konuştu.

Suriye içerisindeki kamp şartlarının Türkiye'deki kadar iyi olduğunu vurgulayan Kınık, kampları sağlık, psikososyal destek ve gıda hizmetlerinin düzenli verildiği yerler haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

İnsanların endişe etmesine ve Türkiye'nin herhangi bir şekilde eleştirilmesine gerek olmadığını söyleyen Kınık, "Türkiye elinden geldiği kadar Suriye ve Türkiye içerisinde insani şartlarını sağlamaya devam ediyor" diye konuştu.

Haber Ara