Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Türk dizileri Fransa'da görücüye çıktı

Fransa'nın festival kenti Cannes'da gerçekleştirilen dizi ve eğlence içerik pazarı MİPCOM organizasyonunda Türk yapımları uluslararası piyasaya tanıtılıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 14:23:05

Türk dizileri Fransa'da görücüye çıktı

Organizasyon kapsamında bir panele katılan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Türk dizi sektörünü ve TRT yapımlarını dünyaya tanıttı.

Dünya içerik ve eğlence pazarı MIPCOM'un organizasyonu tüm hızıyla sürüyor.

Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleşen organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilen panele katılan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, hem Türk dizi sektörünü hem de TRT'yi dünyaya anlattı.

Türk dizi piyasasindaki hızlı büyümeye dikkat çeken Eren, kamu yayıncısı olarak TRT'nin üstlendiği rolün önemini vurguladı.

Eren konuşmasında, "Çok rekabetçi bir pazar. Her yıl yüzde 5 büyüyen bir pazar. Biz özel kanallarla rekabeti minimumda tutuyoruz. Özel kanalların girmediği alanlarda kurumsal bir refleks içerik üretmeye çalışıyoruz. Büyüyen Türk dizi sektörü dünyaya da pek çok dizi ihraç ediyor. TRT dizileri de bu pastada pay sahibi. 'Diriliş Ertuğrul' ve 'Filinta' öne çıkan yapılardan sadece ikisi. 'Filinta bir Osmanlı Polisiyesi'. Türkiye'de hiç denenmemiş bir tür. 'Filinta'ya da yurtdışında çok rağbet var" dedi.

TRT'nin "Televizyon filmleri projesi"

TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren, proje kapsamında 900 başvuru içinden 33 senaryonun seçildiğini, bu projeyle pek çok genç yeteneğin keşfedilerek sektöre kazandırılmasının hedeflediğini belirtti.

Haber Ara