Dolar

32,4492

Euro

34,4886

Altın

2.474,22

Bist

9.568,02

Turizm Bölgesindeki Yangın Durdurulamıyor

Antalya'da orman yangınları rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 16:23:13

Turizm Bölgesindeki Yangın Durdurulamıyor
Antalya'da orman yangınları rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ediyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2 gündür devam eden orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alınırken daha sonra turizm bölgesi olan Adrasan'da yangın başladı. Yangın Adrasan Seylemit mevkiinden başlarken rüzgarın da etkisiyle Gökçealan mevkisine kadar ilerledi. Adrasan'daki yangın ilerleyişini sürdürürken Yağbeleni Mevkii Musa Dağı'nda yangın şuan devam ediyor.

HALKTAN YANGININ SÖNDÜRÜLMESİNE DESTEK

Ekipler yangına müdahalelerini sürdürürken alanın dağlık olması nedeniyle uçakla müdahale edilemezken, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait su tankerleri, arazözler ve 5 helikopter yangını söndürmek için yoğun çaba harcıyor. Yangının söndürülmesine yüzlerce personel ve bölgede yaşayan halkta destek veriyor. İş makineleri da yangının söndürülmesi için yollar açıyor.

100 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Yangının Adrasan'ın ardından Olimpos ve Çıralı'yı da tehdit etmesiyle birlikte jandarmanın anonslarıyla yangın bölgesinden yerli ve yabancı turistlerle yerli halk tahliye ediliyor. Yangından 5 ev zarar görürken, bir evi de söndürmek isteyen arazöz ile itfaiye erleri zor anlar yaşadı. Ekipler ve halk turistik işletmelerin zarar görmemesi için de yoğun çabalarını sürdürüyor.

Musa Dağı eteklerinde devam eden yangın devam ederken ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rüzgarın etkili olması yangının söndürülmesini zorlaştırırken, yangın turizm bölgesi Olimpos'a kadar yaklaştı.

Haber Ara