Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Turhal'da demokrasi nöbeti

Tokat'ın Turhal ilçesinde demokrasi nöbetinin 10. gününde vatandaşlar tek yürek olarak demokrasiye sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 12:44:17

Turhal'da demokrasi nöbeti
Tokat'ın Turhal ilçesinde demokrasi nöbetinin 10. gününde vatandaşlar tek yürek olarak demokrasiye sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdi.

Milli Egemenlik Parkı'nda gerçekleşen demokrasi nöbetinde konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, hiç kimsenin tahmin etmediği bir dönemde yapılan darbe teşebbüsünün herkesi derinden sarstığını ancak Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını gösterdiğini söyledi. Darbe olduğu zaman başbakanların asıldığı Türkiye'den darbe olduğu zaman milletin başbakanına siyasi partilerine Cumhurbaşkanına ve TBMM çıktığı dönemin yaşandığını ifade eden Başkan Bekler, "Türkiye eskiden darbe olduğu zaman siyasi partilerin bölündüğü bir kısmının darbeyi desteklediği bir kısmınınsa darbelerle yıkıldığı dönemden çıktı. Bir zamanlar darbe olduğu zaman insanlar tankları caddelerde uçakları helikopterleri havada gördüğü zaman evlerinden çıkmıyorlardı. Ancak şimdi; millet sokaklara dökülüyor meydanları dolduruyor tankların önüne yatıyor tankların üstüne çıkıyor eskiden darbe olduğunda darbenin adını duyan medya darbecilerden yana yayın yapmaya başlıyorlardı ancak şimdi ilk defa medyamızda ilk defa takdire şayan bir imtihan verdiler. Kıymetli kardeşlerim darbe olduğu zaman insanlar ilk defa meydanlara döküldü. Bu darbeyi diğer darbelerden ayıran bir özelliği daha var başbakanların idam edildiği darbelerde bile milletin üzerine kurşun sıkılmadı" diye konuştu.

Haber Ara