Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tunus'ta 'miras hukuku tartışmaları'

Ezher Şeyhi Tayyib:- 'Kur'an'da miras ve aileyle ilgili ayetler kesin ve değişmez metinlerdir. Bunlar, ne kadar kültürlü olurlarsa olsunlar halkın ya da uzman olmayanların bu konuya müdahalesine açık değildir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 01:34:04

Tunus'ta 'miras hukuku tartışmaları'
Mısır'da Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Kur'an'da miras ve aileyle ilgili hükümlerin müdahale kabul etmez olduğunu söyledi.

Tayyib, Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'nin mirasta eşitlik ve kadınların Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesine imkan sağlayacak yasal düzenleme talebine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ezher'in, Müslümanların inançlarına uzaktan ya da yakından zarar veren politika ya da düzenlemeleri kabul etmeyeceği belirtti.

Tayyib, Sibsi'nin attığı adımla ilgili olarak, "Kur'an'da miras ve aileyle ilgili ayetler kesin ve değişmez metinlerdir. Bunlar, ne kadar kültürlü olurlarsa olsunlar halkın ya da uzman olmayanların bu konuya müdahalesine açık değildir. Müslümanların dini öğretilerine müdahale Müslüman kitleleri tahrik etmekte ve toplumların istikrarının sarsılmasına zemin hazırlamaktadır." ifadesini kullandı.

Tayyib, Ezher'in söz konusu tepkisinin diğer ülkelerin ya da kişilerin işlerine müdahale olarak anlaşılmaması gerektiğini kaydetti.

Sibsi'nin 13 Ağustos Kadınlar Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kartaca Sarayı'nda düzenlenen törende söylediği, "Kadın ile erkek arasında tam bir eşitliğe ulaşana dek aşamalı olarak mirasla ilgili medeni kanun üzerinde düzenleme yapılması arzulanıyor" değerlendirmesi, ülkede farklı tepkilere neden olmuştu.



Haber Ara