Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 22:31:19

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi
Tunus'ta Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi düzenlendi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek için onlarca kişi başkent Tunus'taki İnsan Hakları Meydanı'nda toplandı.

AA muhabirine konuşan Filistin'in Zaferi İçin Feda Derneği üyesi Safa ed-Deriri, "Filistin'in kurtuluşu için buradayız" dedi. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın ve Filistin halkının maruz kaldığı saldırıları protesto ettiklerini dile getiren Deriri, "Bizim bedensel olarak burada bulunmamız Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve mücadelelerine destek verdiğimizi ifade etmesi açısından sembolik bir anlam taşıyor" diye konuştu.

Usame el-Celceli isimli bir diğer gösterici ise, "Filistinlilere destek vermek ve İsrail askerlerinin Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmayacağımızı göstermek için buradayım" dedi.

Göstericiler sık sık " Lebbeyk ya Aksa" ve "Halk Filistin'in özgürlüğünü istiyor" şeklinde slogan attı.

Bugün cuma namazından sonra Batı Şeria ve Kudüs'ün yanı sıra Gazze Şeridi'nin İsrail sınırına yakın bölgelerinde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında meydana gelen olaylarda 7 Filistinli ölmüş, aralarında AA kameramanı Metin Yüksel Kaya'nın da bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı.

Batı Şeria ve Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara