Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hammami:

Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hammami:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 22:57:01

Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hammami:
Tunus'taki sol eğilimli Halk Cephesi Sözcüsü Hamma el-Hammami, "iktidardaki koalisyonun devrimi başarısızlığa uğratmak için ülkenin şahit olduğu terör olgusunu kullandığını" ileri sürdü.

Hammami, Ulusal Demokrat Parti'nin kuruluşunun 3'üncü yılı dolayısıyla başkent Tunus'ta düzenlenen bir seminerde yaptığı konuşmada, ülkede olağanüstü hal ilan edilme nedeninin terörle mücadele değil, Tunus devrimini ve halkın hedeflerinin gerçekleşmesini başarısızlığa uğratmak olduğunu iddia etti. Halk Cephesi Sözcüsü, iktidardaki koalisyon partilerini, "özgürlük alanındaki kazanımların başarısız olması ve eski rejime dönülmesi için uygun ortam oluşturmakla" suçladı.

Parlamentoda onaylanan birçok yasa ve yasa tasarısının yolsuzluk yapanlara ve eski rejime bağlı isimlere hizmet ettiğini savunan Hammami, hükümetin Tunus halkına ve devrimine hizmet eden herhangi bir icraatı olmadığını dile getirdi.

Öte yandan Ulusal Demokratik Parti Genel Sekreteri Ziyad el-Ahdar da isim vermeden "hükümetteki birçok tarafın talepleri için terör olgusunu kullanmayı sürdürdüğünü" söyledi. Ahdar, devletin içinde hala eski rejimle bağlantılı şahıslar olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, daha önce yaptığı açıklamada, alınan olağanüstü hal kararının özgürlükler ve vatandaşların kazanımlarına herhangi bir şekilde zarar vermeyeceğini söylemişti.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına saldırı düzenlenmiş, olayda 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü. Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almış, 4 Temmuz'da da bir ay süreli olağanüstü hal ilan edilmişti. Sibsi, geçen ayın başında, tüm ülkede olağanüstü hal uygulamasını Ağustos ile 3 Ekim 2015 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2 ay uzatma kararı almıştı.

Tunus'ta iktidarda 4 partiden oluşan bir koalisyon hükümeti bulunuyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara