Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tunceli ve Nusaybin’de orman yangınları

Güneydoğu'da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor. Tunceli ve Mardin'de çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 12:40:55

Tunceli ve Nusaybin’de orman yangınları

Ajansların haberine göre, Tunceli'nin merkeze bağlı Kocakoç ile Ambar Köyleri arasındaki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak devam ediyor. Karayolu ile bölgeye ulaşım olmadığı için alevlere müdahale edilemeyince Tunceli Belediyesi'nden sık sık anonslar yapılarak yangına müdahale edilmesi için çağrıda bulunuldu. Toplanan vatandaşlar yangın bölgesine yakın yerlere belediye otobüsleri ile taşındı. Bölgeye gidenler alevlere kazma, kürek ve diğer imkanlarla müdahale ederek daha da büyümesini önlemeye çalışıyor. Alevlerin yaklaşık 70 dekarlık alanda etkili olduğu belirtildi. 



BAGOK DAĞI'NDA YANGIN

Mardin'in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı'nda dün gece başlayan yangın devam ediyor. Alevlere Nusaybin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katılıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için vatandaşlara sık sık anonslar yaparak çağrıda bulundu. Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, dün gece çıkan yangını söndürdüklerini, ancak yangının sabahsaatlerinde tekrar başladığını söyledi. Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Kök, "Mardin Büyükşehir belediyemizle yaptığımız görüşmelerde Orman Bakanlığı'ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik.

Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Tahminen 60 kilometrelik alanda yangın var ve ilerleme hızı çok fazla. Böyle devam ederse çok kısa bir sürede Şırnak'ın İdil İlçesi'ne varmasından endişe ediyoruz. Şuanda kadar hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı. Söndürme çalışmaları için vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

HATAY'DA Kİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karayılan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'ya yapılan saldırının ardından ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.   Kahramanmaraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangına güvenlik neden ile müdahale yapılamamıştı.

Haber Ara