Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 18:51:32

Tunceli'deki polis merkezine silahlı saldırı
Tunceli'de, bölücü terör örgütü mensuplarının Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine yapılan saldırı sırasında içeride sivil vatandaşların da olduğu öğrenildi.

Tunceli'de teröristlerin silahlı saldırısının, yoldan geçtiği sırada vurularak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayten Günhan'ın dışında, başka sivil vatandaşları da tehdit ettiği bilgisine ulaşıldı.

Polis merkezine yapılan silahlı saldırı sırasında çeşitli işlemler ve başvurular için gelen siviller de ateş altında kalmanın korkusunu yaşadı ve saldırıya tanıklık etti.

- İfade vermeye gelen vatandaş şehit polisin vurulmasına şahit oldu

Saldırı anında polis merkezinde bulunan vatandaşlardan Alim Polat, AA muhabirine olay anını şöyle anlattı:

"İfade vermek için karakola gitmiştim. Polis ifademi aldığı sırada silah sesleri geldi. Arkama dönüp baktığımda polis memurunun yere yığıldığını gördüm. Çatışma esnasında diğer polis arkadaşının da ona yardım etmek için kalktığında omuzundan yaralandığını gördüm. Polislerin bana 'yere yat' demesiyle yere yattım. Çatışma yarım saate yakın devam etti. Daha sonra özel harekat polisleri geldi ve dışarı çıkmamız gerektiğini söylediler. Saatler sonra dışarı çıkabildik."

Olayın hala etkisi altında olduğunu ve bu tür olaylar yaşamak istemediklerini ifade eden Polat, "Bunun sonlanmasını ve barışın gelmesini istiyorum. Bu olay halkın üzerinde büyük bir psikolojik travma yarattı, bunun son olmasını istiyorum" dedi.

Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine bir grup terör örgütü mensubunca dün uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada, polis memuru Murat Savaş Kale şehit olmuş, o sırada yoldan geçen 32 yaşındaki Ayten Günhan da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Ayrıca bir sağlık görevlisi ile bir polis memurunun hafif şekilde yalandığı saldırı sonrası çıkan çatışmada, teröristlerden biri etkisiz hale getirilmiş, bir terörist de ağır yaralı olarak ele geçirilmişti.

Haber Ara