Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Tunceli'de patlayıcı ele geçirildi

Tunceli'nin Nazımiye ve Pülümür ilçelerinde TNT ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcının ele geçirildiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 03:50:06

Tunceli'de patlayıcı ele geçirildi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Tunceli'de düzenlenen operasyonda, PKK mensuplarınca TNT ile güçlendirilmiş 20'şer kilogramlık 3 el yapımı patlayıcı, bir basma düzenekli patlayıcı, bir el bombası ve çeşitli yaşam malzemeleri gele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince Nazımiye ilçesi İsimsiz Tepe bölgesinde yapılan aramada  PKK mensuplarınca alüminyum tozu vasıflı ve TNT ile güçlendirilmiş 3 adet 20 kilogramlık el yapımı patlayıcı ve 80 metre kablo ile kumanda edilen düzenek, 1 basma düzenekli el yapımı patlayıcı madde bulunduğu belirtildi. Patlayıcıların cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edildiği belirtildi.

Güvenlik güçlerince Pülümür ilçesi kırsalında operasyonlara devam edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Pülümür ilçesi Jandarma Asayiş Komutanlığına bağlı Bağır Tepe bölgesinde görevlendirilmiş güvenlik güçlerimizce teröristlere ait bir sırt çantası tespit etmiştir. Çantada bir el yapımı el bombası, bir video kamera, bir video kamera bataryası, 100 metre elektrik kablosu, bir uyku tulumu, yağmurluk ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara