Dolar

32,5873

Euro

34,7497

Altın

2.418,28

Bist

9.645,02

'TSK uçakları Kandil'i bombaladı'

PKK'ya ait Twitter hesaplarından ve internet sitelerinden yapılan açıklamaya göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları Kandil'e bağlı Avaşin kamplarını bombaladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 16:32:49

'TSK uçakları Kandil'i bombaladı'

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Dün, KCK - PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın, "Türkiye, Rojava'ya müdahale ederse biz de Türkiye'ye müdahale ederiz" açıklamasının ardından bugün TSK'ya ait savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarını vurduğu öne sürüldü.

Örgüte ait internet sitesinde yapılan açıklamada,  "Bugün sabah 09.10 ile 13.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları'na bağlı Avaşin bölgesinin, Şehit Rahime, Şehit Bager, Şehit Erdal, Şehit Gafur, Şehit Afad ve Şaxê Nêriya alanlarına yönelik olarak TC ordusuna bağlı çok sayıda savaş uçağı tarafından bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Sabah saat 06.00 itibarıyla Oramar (Dağlıca) Karakolu'ndan da aynı alanlara dönük yapılan tank, havan ve obüs atışlarıyla da desteklenen bu saldırılar sonucunda Şehit Gafur Tepesi ve Şaxê Nêriya alanlarında yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir. Yapılan saldırı sonucunda şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değildir. " ifadeleri kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden PKK'nın iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Genelkurmay Başkanlığı genellikle bölgede düzenlediği saldırıları internet sitesinden duyuruyor.

Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kampları Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki topraklar içerisinde yer alıyor ve bölgenin askeri kontrolü tamamen PKK - HPG üyelerinin kontrolünde.

Öte yandan örgüt tarafından yapılan açıklamada PKK'nın saldırıya karşı misilleme yapabileceği de belirtildi. "Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak Medya Savunma Alanlarımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı misilleme hakkımızın saklı olduğunu belirtiyor, tüm demokratik kamuoyunu ve yurtsever halkımızı bu ve benzeri saldırılara karşı duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2013 yılından beri bölgeye askeri yığınak yaptığı iddia edildi.

Haber Ara