Dolar

32,5869

Euro

34,8119

Altın

2.507,04

Bist

9.693,46

'TSK subayları ABD'den yardım istedi, hava desteği gelmedi'

Anadolu Ajansı, Cerablus'ta dün yaşanan çatışmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) irtibat subaylarının talep ettiği hava desteğinin ABD tarafından gönderilmediği haberini geçti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 17:17:25

'TSK subayları ABD'den yardım istedi, hava desteği gelmedi'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

"DAEŞ saldırısında ABD yardımı gelmedi" başlığıyla yayınlanan haberde "Amerikalıların komuta ettiği Koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı. Hedeflerin zaten TSK tarafından yok edilmiş olması nedeniyle boş araziyi vurup döndüler" ifadeleri kullanıldı.

1 TÜRK TANKI VURULMUŞTU

Dünkü çatışmalar sırasında 1 Türk tankı IŞİD tarafından saldırıya uğramış ve 3 asker yaralanmıştı.

Ajansın o haberden öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"ÖSO'YU TEHLİKEYE ATTILAR"

"ABD, Suriye'nin Cerablus bölgesinde dün DAEŞ saldırısına uğrayan TSK zırhlısı ile ÖSO'yu, sözünü verdiği hava desteğini göndermeyerek büyük bir tehlikeye attı."

"BİR TSK TANKI VURULDU"

"...Dün TSK zırhlıları, DAEŞ militanlarının roketli saldırısına maruz kalmıştı. Saldırı sonucu 3 asker yaralanmıştı. AA muhabirinin köydeki harekata katılan ÖSO kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saat 19.00 sularında teröristlerin ateşi başladı ve bir tankı roketle vurdular."

"ÖSO MENSUPLARI ATEŞ ALTINDA KALDI"

"Teröristler, eş zamanlı olarak ÖSO güçlerini ağır makineli silahlarla farklı yönlerden ateş altına aldı"

"TSK, İNCİRLİK'TEN KALKAN ve O AN HAVADA BULUNAN ABD UÇAKLARINDAN AYRDIM İSTENDİ"

"Bunun üzerine bölgedeki TSK irtibat subayları İncirlik Üssü'nü kullanan ve halihazırda havada devriye gezen Koalisyon Güçlerinden acil destek istedi."

"YARDIM GELMEDİ"

"Ancak Türkiye-ABD arasındaki planlamaya göre söz konusu saatlerde Amerikan tarafının vermek zorunda olduğu hava desteği bir türlü gelmedi. İncirlik'teki Amerikalı yetkililer, halihazırda havada bulunan Koalisyon jetlerini müttefik unsurlara yardıma göndermedi."

"1 SAAT OYALANDILAR"

"Çeşitli gerekçelerle yaklaşık 1 saat oyaladılar. Bunun üzerine TSK kendi savaş uçaklarını kaldırmak zorunda kaldı."

"TSK KENDİ JETLERİNİ KALDIRDI"

"Türk jetleri hedefleri başarıyla vurup karadaki unsurları rahatlattı."

"ABD YARDIMI 3 SAAT SONRA GELDİ"

"Amerikalıların komuta ettiği Koalisyon unsurları ise Türk savaş uçaklarından 3 saat sonra çatışma bölgesinde bombardıman yaptı."

"ABD, TSK'NIN ZATEN VURDUĞU HEDEFLERİ VURDU"

"Hedeflerin zaten TSK tarafından yok edilmiş olması nedeniyle boş araziyi vurup döndüler."

"ÖSO KAYNAĞI: BÜYÜK KAYIPLAR VEREBİLİRDİK"

Olaylara tanıklık eden ÖSO kaynağı, "Harekat sırasında acil bir durumda Amerikalıların havadan destek sözü vardı. Ama bir türlü gelmediler. Çatışmada yaralananlar oldu. Büyük kayıplar verebilirdik. Amerikalıların vermesi gereken destek de planın bir parçasıydı. Yani yapmak zorundaydılar. Ama bizi orada yolda bıraktılar. Hava müdahalesi onların yüzünden gecikti. Son anda Türk uçakları yetişti” dedi.

Haber Ara