Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

'TSK köy bombaladı' iddialarına inceleme

TSK'nın hava operasyonlarında köy bombaladı iddialarına Dışişleri Bakanlığı, 'Sivil kayıp iddiaları hakkında araştırma başlatıldı' açıklamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 19:40:42

'TSK köy bombaladı' iddialarına inceleme

Sosyal medya ve çeşitli haber sitelerinde TSK'nın hava operasyonları sırasında Kandil'in Zergele Köyü'nü bombalaması sonucu 8 sivilin hayatını kaybettiği, 15'inin de ağır yaralandığı iddia edilmişti. İddiaları gündemine alan Dışişleri Bakanlığı, Hava harekatında sivil kayıplar olduğu iddiaları hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığını duyurdu. 

Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, PKK'ya yönelik, çok sayıda F-16 ve F-4 savaş uçağı ile aralarında Metina Kampı'nın bulunduğu yurtdışındaki belirlenen hedeflere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda hedefler, yapılan istihbaratlar ve çok sayıda doğrulamanın ardından tespit edildi.

Koordinatları belirlenen ve sıfır hata ile yapılan operasyonlarda, akıllı bombalar kullanıldı. Üst düzey bir PKK yöneticisi ile PJAK üyesi iki kadın militan etkisiz hale getirildi.

'SİVİL HEDEF İDDİALARI DEZENFORMASYON!'

Askeri yetkililer, TSK'nın operasyonlarında sivillerin kesinlikle hedef alınmadığını vurgulayarak, buna yönelik iddiaların ise tamamen yalan ve PKK'nın dezenformasyonu olduğunu bildirdi. Yetkililer, operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

'PKK SAVAŞI KÜRT BÖLGESİNDEN UZAK TUTMALIDIR'

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını terk etmesini istenerek, "PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistanı'ndan çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır" denildi.

Haber Ara