Dolar

32,4384

Euro

34,7315

Altın

2.478,97

Bist

9.530,47

Trump yine sosyal medyanın dilinde

ABD Başkanı Trump, 18. yüzyıldan bu yana Fransa’ya bağlı olan Akdeniz adası Korsika’yı İtalya’nın bir parça olarak gösteren haritayı sosyal medyada paylaşması nedeniyle Twitter’ın diline düştü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-25 09:29:05

Trump yine sosyal medyanın dilinde

Sputnik'in haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, Facebook hesabından ilk yurtdışı seyahatinin duraklarını gösteren bir harita paylaştı. Ancak haritayı inceleyenler Trump'ın gözünden kaçan ‘minik' bir ayrıntıyı yakaladı. Haritada, 18. yüzyılda Fransa'ya geçen ve halen Fransa'ya bağlı olan Korsika adası İtalya'nın bir parçası olarak gösterilmişti.

Bu durum, sosyal medya için de espri konusu oldu.

KORİSKA'YI YENİDEN İTALYAN YAPALIM"

Davide Denti isimli Twitter kullanıcısı, “Korsika'yı İtalya'ya verdiğin için teşekkürler Donald Trump. Üzgünüm (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron” diye yazdı.

Paolo Giuffre isimli kullanıcı da Trump'ın seçim sloganı olan ‘Make America Great Again'e (ABD'yi yeniden güçlü yapalım) atıf yaparak ‘Make Corsica Italian Again' (Koriska'yı yeniden İtalyan yapalım) diye yazdı.

KORSİKA, VATİKAN, KUDÜS...

Bir diğer kullanıcı ise haritadaki diğer hataları da şöyle sıraladı: “Tanrım! Korsika, İtalya değil. Vatikan, İtalya değil. Kudüs, uluslararası hukuka göre, İsrail değil. Bu Beyaz Saray çalışanları işinin ehli değil.”

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Trump, daha önce de bir Twitter mesajında ABD bayrağı paylaşmış ancak kullandığı bayrak görselinde 50 yıldız yerine 39 yıldızın yer alması nedeniyle internet kullanıcılarının alay konusu olmuştu.

 

Haber Ara