Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

Trump'tan Bannon'a teşekkür

Trump, işine son verdiği Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 20:58:03

Trump'tan Bannon'a teşekkür

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Steve Bannon'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben hilekâr Hillary Clinton'a karşı yarışırken, o da seçim kampanyasına katıldı. Bu harikaydı! Teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. I want to thank Steve Bannon for his service. He came to the campaign during my run against Crooked Hillary Clinton - it was great! Thanks S

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 19 Ağustos 2017

Trump'ın ABD Başkanlık seçimlerini kazanmasında önemli rol oynayan Bannon, ismi Trump'ın kabinesinde açıklandığından bu yana ABD ana akım medyasının hedefi haline gelmişti.

Trump, salı günü New York'ta kendisine yöneltilen Bannon'ın Beyaz Saray'daki geleceğine ilişkin soru karşısında, Steve Bannon'ı ‘arkadaş' olarak nitelemiş ve "Bannon hakkında ne olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da, dün basında yer alan Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon'ın görevine son verildiği yönündeki iddiaları onayladı.

Sanders "Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Steve Bannon karşılıklı olarak bugün Bannon'un görevindeki son günü olduğu hususunda anlaştı" ifadelerini kullandı.

"TRUMP İÇİN SAVAŞACAĞIM"

Öte yandan Bannon Beyaz Saray'dan ayrıldıktan saatler sonra verdiği bir demeçte Trump için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Bannon "Kafalarda bir karışıklık varsa, açıklık getireyim: Beyaz Saray'dan ayrılıyorum ve Capiton Hill'de, basında ve birleşik Amerika'da rakiplerine karşı Trump için savaşacağım" ifadelerini kullandı.

Haber Ara