Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Trump'ın danışmanı: Gülen tehdittir

Donald Trump'ın siyasi danışmanı Peter Navarro, Fethullah Gülen'in hem ABD hem de Türkiye için bir tehdit olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 20:37:19

Trump'ın danışmanı: Gülen tehdittir

8 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın siyasi danışmanı Peter Navarro, National Interest sitesinde yazdığı makalede Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'a kampanyasına destek verdiği iddialarını gündeme getirdi. Navarro, Gülen'in ABD ve Türkiye için tehdit olduğunu söyledi.

"GÜLEN HEM ABD HEM DE TÜRKİYE İÇİN CİDDİ TEHDİT"

Navarro, "Hillary'nin Türkiye'deki darbeyi (darbe girişimini) desteklemekle suçlanan gizemli İslami din adamıyla bağları" başlıklı yazısında "Eğer Gülen karşıtlarına inanırsak, Gülen ABD'ye karşı gizli ya da kültürel cihat tehdidi oluştururken, Türkiye'deki demokrasiye ve istikrara karşı da bir dış tehdit. Bu nedenle Hillary'nin potansiyel Gülenci finansal bağlantısı oldukça alarm verici" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ RUSYA'YA İTEBİLİR

Trump'ın danışmanı Navarro, bu durumun Hillary Clinton başkan seçilirse sorunlar oluşturacağını ifade ederken, şöyle devam etti: "Eğer Clintonlara Gülenci maddi destek iddiaları doğruysa, Hillary Clinton, Gülen'i Türkiye'ye iade edebilir mi? Eğer etmezse ve Gülen gerçekten Türk hükümetini devirmeye çalışıyorsa, bu durumda Hillary, kilit konumdaki bir NATO müttefikinde istikrarsızlık ve şiddetin suç ortağı olmaz mı?"

Navarro, "Gülenciler Clinton'a yozlaşmış kancalarını gerçekten atarsa, (Başkan seçildiği takdirde) Clinton, Erdoğan'ı devirmek için bir darbeye yardım eder mi? Erdoğan kesinlikle böyle düşünebilir ve Erdoğan'ın taşıdığı bu şüphe ya da paranoya Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemek için yeterli olabilir ve bu da Erdoğan'ı Rusya'nın kollarına itebilir" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara