Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Trump ile Clinton ilk kez karşı karşıya geldi

ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kalırken, Cumhuriyetçi aday Trump ile Demokrat aday Clinton ilk kez karşı karşıya geldi. 'Son zamanların en hırçın karşılaşması' olarak değerlendirilen düelloya ABD basınında geniş yer verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 09:42:40

Trump ile Clinton ilk kez karşı karşıya geldi

8 Kasım'da yapılacak olan ABD Başkanlık seçimlerine az zaman kalırken, ülkede Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat Partisi'nin adayı Hillary Clinton arasındaki mücadele kızışıyor. İki aday, dün ilk kez karşı karşıya gelerek onlarca TV kanalından canlı olarak yayınlanan bir düello gerçekleştirdi.

100 milyon Amerikalının canlı yayını takip ettiği belirtilirken, ABD tarihinin en çok izlenen başkanlık tartışması yaşandı. Clinton ve Trump'ın karşılıklı olarak birbirlerini, ekonomi, dış politika ve daha pek çok konuda birbirini suçladığı düello, ABD basınında geniş yankı uyandırdı.

"DEFALARCA SÖZÜNÜ KESTİ'' 

Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton'ı desteklediğini açıklayan NY Times gazetesi, düello haberini "Clinton ve Trump, terör, iş ve ırkçılık konusunda anlaşamadı" başlığıyla servis etti. Haberde Trump'ın 90 dakikalık düello boyunca 'defalarca' Clinton'ın sözünü kestiği vurgulandı. Haberde, düellonun ilk saatlerinde Trump'ın üstünlük sağlamış gibi göründüğünü ancak sonrasında Clinton'ın onu yendiği ifade edildi.

"CLİNTON TİPİK BİR POLİTİKACI''

Washington Post gazetesi, "Trump ve Clinton karşı karşıya: Clinton'ın iğnelemeleri Trump'ı savunma durumuna düşürdü" başlığıyla yayınladığı iki adayın düello haberinde, Trump'ın Clinton'ı "Tipik bir politikacı" olarak nitelendirmesine yer verildi. İki adayın ilk karşılaşmasının çok çekişmeli olduğuna değinen gazete, Trump ve Clinton'ın her ne kadar az rağbet edilen iki aday olsa da düellonun tarihi olduğunu savundu.

"SON ZAMANLARIN 'EN HIRÇIN' KARŞILAŞMASI 

"Kavga gecesi" manşetiye düelloyu manşetine taşıyan USA Today, düellonun son zamanların 'en çekişmeli ve hırçın' bir karşılaşma olduğunu söyledi. İki adayın ilk karşılaşmada iş ve ırkçılığın konuşulduğunun aktarıldığı haberde, Trump'ın Clinton'a karşı 'hazırlıksız yakalandığı' iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesi ise haberi, "Trump ve Clinton Başkanlık münazarasında dalaştı" başlığıyla yayınladı.

Financial Times gazetesi münazaradaki ekonomi ve ticaret konusundaki çekişmelere vurgu yaparak, "Başkanlık yarışında ekonomi darbeleri" ifadelerini kullandı.

usd

Haber Ara