Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

TRT Çocuk kanalına reklam alınmayacak

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, bundan böyle neye mal olursa olsun TRT'nin çocuk kanalına reklam alınmayacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-24 11:00:03

TRT Çocuk kanalına reklam alınmayacak

TRT tarafından bu yıl "Çocuk Medyasında İçerik Üretim ve Yönetimi: Fırsatlar, Yaratıcılık ve Sorunlar" temasıyla düzenlenen "4. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı" başladı.

AA'nın haberine göre; Konferansın açılışında konuşan Göka, medya ve çocuğu bir arada düşünmenin sorunların başlangıcı anlamına geldiğini belirterek, medya denildiğinde ağırlıklı olarak televizyonun öne çıktığını söyledi.

"İki ucu keskin bıçak. Bir bilim toplumu kesinlikle televizyondan oluşmaz" diyen Göka, bilinçlendirmek adına yoğun olarak televizyondan bombardımanın çocuklar için son derece sakıncalı olduğunu vurguladı.

"TOPRAK ÇOCUKLARIN İLKBAHARIDIR"

Göka, çocukların, büyüklerin dünyalarında kendilerine bir yer bulmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Bu durumda çocuk topraktan uzak kalıyor. Topraktan uzak demek çocuk için ilkbaharsız olmak demek. İslam'ın Peygamberi, 'Toprak çocukların ilkbaharıdır' diyor. Eğer çocukları topraktan uzaklaştırırsanız, yani çocukları büyüklerin mekanında, onların ilişkilerinde, algılarında tutmaya çalışırsanız, ilkbaharlarını yok edersiniz. Böyle bir sorunla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"TRT ÇOCUK ARTIK REKLAM ALMAYACAK"

Göka, çocukların ticari faaliyetlerin konusu olmaktan çıkarılması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için inşallah şu ana kadar böyle değildi ama bundan sonra böyle olacak, TRT'yi çocuk kanalında reklam almayan bir yayıncı olarak göreceksiniz. Çocuk kanalına hiçbir şekilde, hatta kitap ve en faydalı bilgilerin reklamını bile almadan, yani bir bakıma çocukları bütün ticari, gelir getirici veya kazanç sağlayıcı faaliyetlerden uzak tutmak ve onları bu düşünceden kendi hayallerine biraz itelemek gerekiyor. O yüzden TRT Kurumu, bundan sonraki reklam pazarlamalarında çocuk kanalına reklam almayacak. Neye mal olursa olsun. Dolayısıyla da çocukları aileleriyle olmaya teşvik edebilirsek, sosyal yardımlaşmaya birazcık iteleyebilirsek, sokağa çıkarabilirsek, ticari faaliyetlerden uzak tutup, uluslararası ölçekte de birazcık olandan bitenden, diğer çocuklardan haberdar edecek şekilde donatabilirsek sanırım işi büyük ölçüde halletmiş olacağız. En azından bundan sonraki sorunların çözümüne kolay bir adım atmış olacağız."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara