Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Uzunay:

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Uzunay:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 19:00:16

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Uzunay:
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, "Kongreyi hukukun vereceği karar çerçevesinde Trabzonspor Yönetim Kurulu organize edecektir. Başkaca kişi ve kurumların bu konuda yetkisinin olmadığı açıktır" dedi.

Uzunay, aralık ayındaki olağan genel kurul süreciyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda yanıltıcı algılar oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Yaklaşan genel kurul öncesi, yönetim kurulunu itibarsızlaştırma çalışmalarının üst düzeye çıktığını ifade eden Uzunay, şunları kaydetti:

"Trabzonspor camiası 5-6 Aralık'ta başkanını seçmek için bir tercih yapacak ancak bu tercihler arasında yer alan ve 1,5 yıldan beri seçime hazırlandığını söyleyen bir başkan adayı var ki seçilmek için kullandığı argümanların gerçekle, yakından uzaktan bir alakası yoktur. Bu başkan adayının destekçileri, Trabzonspor'un genel kurul üyelerinin verdiği karara karşı dava açmakla işe başladı. Trabzonspor Kulübü Derneğine dava açan kişi ve avukatlara baktığınızda ise destekledikleri kişinin hep aynı aday olduğu görülüyor."

Uzunay, yaklaşık 1,5 yıldan beri her 3 ayda bir genel kurul haberi yaptırıldığını, sürekli, yönetimin düşeceği konusunda bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Takip eden dönemde Trabzonspor'un kayyuma kalacağı haberleri sipariş edilip, mahkemelerde kayyum atanması için başvurular yapıldı. Buna gerekli cevabı mahkemeler malum olduğu üzere verdi. Trabzonspor'un olağan genel kurul yapacağı karara bağlanınca, bu kez yine bu başkan adayının destekçileri, Trabzonspor'u Sermaye Piyasası Kurulu'na ve bankalara şikayet ederek, mali akış dengesine kilit vurmaya kalkıştılar. Akabinde her yerde çıkıp bazı futbolcuların serbest kalmasının sorumlusu olarak ise yönetimimizi hedef gösterdiler. Yönetimin, oy kullanacak üyelerle ilgili ilan askı süresinden sonra gelen itirazları değerlendirip kesinleştirdiği listeye de aynı kişilere dava açtırıldı ama bu şahıs yine mahkemelerin vereceği adil karardan korkmuş olmalı ki şimdiden Trabzon Valiliğinin de adını kullanıp algı yönetimiyle Trabzon emniyetinin elindeki listeler dışındaki üyelerin, kongre salonuna alınmayacağı şeklinde gazetelere beyanlar veriyor. Bilinmelidir ki Trabzonspor kongresini hukukun vereceği karar çerçevesinde Trabzonspor Yönetim Kurulu organize edecektir. Başkaca kişi ve kurumların bu konuda yetkisinin olmadığı açıktır."

Hukukun vereceği karara saygılı olduklarını anlatan Uzunay, görüşlerini şöyle aktardı:

"Trabzonspor delegesi ve Trabzon halkı, yönetimimizin, hukukun vereceği karara saygılı olacağını bilmesini isteriz. Mahkemelerin vereceği karar ve iradenin üzerinde başka bir irade yoktur. Şu anda hangi listenin oy vermeye haiz olacağı kararını sayın mahkemelerimiz verecektir. Karar ne olursa olsun nihai ve kesin karara yönetimimiz uyacaktır. Aynı saygıyı başkanlık için yarışan, 'İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile mücadele edeceğim' derken sürekli Trabzonspor'a zarar veren, aslında amacı hizmet etmek değil, sadece başkanlık koltuğuna oturmak olan bu şahıstan da beklerdik. Kulübe her türlü zararı verip, eş başkanlık sistemini dahi düşünen bir şahsı delege o koltuğa asla oturtmaz. "

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara