Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

Torbalı'da 512 metrekarelik sosyal marketin temeli atıldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 512 metrekarelik sosyal marketin temeli düzenlenen törenle atıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 16:41:49

Torbalı'da 512 metrekarelik sosyal marketin temeli atıldı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 512 metrekarelik sosyal marketin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Torbalı ilçesinde, 512 metrekarelik sosyal market için temel atma töreni düzenlendi. Geniş bir katılımla gerçekleşen törende konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 30 aylık süre içinde yapılan yatırımları da özetledi. Başkan Görmez, göreve geldiklerinde ilçenin önceliklerini kamuoyu anketiyle belirlediklerini söyledi. Görmez, "Vatandaşımız ilk etapta yeni bir devlet hastanesi istedi. Çaba gösterdik. 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesinin inşaatına başlandı. Yakında hizmete açılacak. 100 yataklı huzur evini tamamladık. İlgili bakanlığa devrini yaptık; çünkü burasının profesyonel kadrolarca yönetilmesini istedik. SGK binasının yapılması , hizmete açılması önemli bir eksikliği giderdi. 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı yoğun kirlenme yüzünden yok olma noktasına gelmişti. Burada tam 100 yıllık temizlik yapıldı. Çay ıslah edildi. Şimdi kıyısındaki bazı bölgeleri sosyal yaşama kazandırıyoruz. Çaybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonlarına başladık. Bitenler, hizmete açılanlar var, yakında hizmete açılacak olanlar var" dedi.

"Sosyal eğitim merkezi kurduk"

Görmez, Ayrancılar'daki 2 bin 250 metrekarelik kapalı alana sahip çok amaçlı salon için ihale aşamasına geldiklerini ifade ederek, "Torbalı Mahallesinde bin 400 metrekarelik alanda organik pazar yeri kuruyoruz. Türkmenköy konağı inşaatına başladık. Atatürk Mahallesinde çok amaçlı salon yapıyoruz. Yoğurtçular'a köy konağı ihalesi bugünlerde yapılacak. Yine Atatürk Mahallesinde 356 metrekarelik kapalı alana sahip sosyal eğitim merkezi kurduk. Benzer bir projeyi Yazıbaşı'da da uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

"24 bin metrekareyi TOKİ'den satın aldık"

Adnan Görmez, şöyle devam etti:

"Muratbey Mahallesinde ilçenin en değerli alanı 24 bin metrekareyi TOKİ'den satın aldık. Göllüce'de 220 bin metrekare alan aldık; muhteşem bir yer. Buraya yakışır bir proje hazırlıyoruz. Atatürk Mahallesi meydanı alanını istimlak ettik. Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare alan aldık. Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alan ilçeye kazandırdık. Kaplancık'tda 30 bin, Çaybaşı'da 10 bin, Fetrek'te 100 bin, Ahmetli'de 160 bin, Müselleste 24 bin metrekarelik alanı devletimiz bize tahsis etti. Burada projelerimiz olacak. Ayrancılar, Atatürk, Torbalı, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu'da meydan projelerini hayata geçiriyoruz. Ayrancılar'ın ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi, Yazıbaşı, Çapak meydanları bitti. Meydanlar sadece sosyal yaşam alanları, buluşma merkezleri değildir. Çevresine, mahallesine, insanına değer katan, nefes aldıran yerlerdir. Abdülhamit Bulvarı ile Haluk Alpsü Bulvarını, Yazıbaşı Bulvarını, Ayrancılar Ege Kent Mahallesi 134 sokaktaki bulvarları bitirdik. Ayrancılar Fevzi Çakmak, Tepeköy yürüyüş ve sevgi yolu inşaatına başladık. Torbalı hızlı göç alan ve farklı sosyal grupların kendilerine yaşam merkezi olarak seçtikleri bir ilçe. Belediye olarak bizim bu anlamda da sorumluluklarımız artıyor. Bu amaçla Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerini kurduk."

Konuşmanın ardından sosyal marketin temeli atıldı.

Haber Ara