Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Toplantıdan 30 ile 'güvenlik merceği' çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 ilden mülki ve idari erkân ile güvenlik toplantısı gerçekleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 19:03:53

Toplantıdan 30 ile 'güvenlik merceği' çıktı

Al Jazeera.com'un haberine göre; Cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 ilden gelen mülki ve idari erkân ile Ankara'da 9 saat süren güvenlik toplantısı yaptı. IŞİD, PKK ve DHKP-C risklerine odaklanılan toplantıda Doğu ve Güneydoğu illeriyle Ankara, İstanbul ve İzmir valilerinin yanı sıra il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, illerdeki güvenlik ve istihbarat yetkilileri yer aldı.

Toplantıda “Terör örgütlerinin bölgedeki durumu ve faaliyetleri, operasyon sonrasındaki durumun tespiti ve verilen talimatların uygulama seviyesi, bundan sonra alınacak önlemler ve gerekli talimatların verilmesi” başlıkları konuşuldu.

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de katıldı.

‘İlçe ve mahalle bazlı değerlendirmeler'

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada “Toplantı sırasında her ilin durumu tek tek ele alınmış, kritik bölgelerde ilçe ve mahalle bazlı değerlendirmeler yapılmış, DEAŞ ve PKK riskleri nedeniyle Suriye ve Irak sınırındaki illerimizin durumu ayrıntılı bir şekilde gözden geçirilmiştir. Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon mekanizmalarının işlerliği gözden geçirilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, toplantıda verilen talimatların ve alınan kararların periyodik takibi için kendi bünyelerinde bir mekanizma tesis ettiklerini de açıkladı.

Haber Ara