Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

TOFD geleneksel iftarı

TOFD geleneksel iftarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 00:35:55

TOFD geleneksel iftarı
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) üyeleri, geleneksel iftar programında bir araya geldi.

TOFD'nin Bakırköy'deki genel merkezinde Fener Rum Patrikhanesi'nin katkılarıyla düzenlenen iftar programında, derneğin çalışmalarını anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Programda konuşan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, dernek olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yemeğe katılanlara, kendilerine destek verenlere ve dernek çalışanlarına teşekkür eden Baş, "Bugün özel bir gün, derneğimizin 17. kuruluş yıl dönümü. Özel bir iftar yemeğinde birlikteyiz. Patrikhaneyle 10 yıldır iftar yemeği düzenliyoruz. Birlikte nice iftar yemekleri düzenleyebilmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

İstanbul Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım da iftar yemeğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsanın Allah tarafından yaratılan en güzel varlık olduğunu anlatan Yıldırım, "En güzel varlık olan insanı ayırt etmiyor Yaradan. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş sevgili Peygamberimiz ve diğer peygamberlerin bize emanet bıraktığı sözler var. Allah bizlerin şekline, şemaline, mülklerine bakmaz. Taşıdığımız kalbe ve kalbimizde ona taşıdığımız sevgiye, imana bakar. Bizleri bu sevgide, duyguda birleştiren dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu sevgi ve iyilik birlikteliklerinin yaşadığımız toplumun beraberliğine katkı vermesini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bu yıl "iyilik" kavramını ramazan ayında yoğun bir şekilde işlediğini hatırlattı.

- Bartholomeos: "Omurilik felçli kardeşlerimiz, bu toplumun ayrılmaz bir parçasıdır"

Fener Rum Patriği Bartholomeos ise Türkçe yaptığı konuşmada, iftara katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İftar programını 11 yıldır düzenlediklerini ve dostuluğu hep beraber paylaştıklarını aktaran Bartholomeos, şöyle devam etti:

"Kısmet olursa önümüzdeki senelerde de paylaşmaya devam edeceğiz. Yüce Allah nasip etsin. Bu dostluk ve beraberlik, Patrikhanemiz ve benim için çok önemli bir şeydir. Omurilik felçli kardeşlerimiz, bu toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Biz bu kardeşlerimizi kendimizden ve toplumdan ayırt etmedik. Onların yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda yaptığınız işleri, etkinlikleri büyük bir memnuniyetle izliyoruz."

Programa mesai arkadaşlarının da katıldığını söyleyen Bartholomeos, "Her ay olduğu gibi bu ay da patrikhanemizin dünya çapındaki temsilcileri, Sen Sinod üyeleri de burada. Bütün bu kardeşlerimiz, her ay İstanbul'a geliyorlar. Bu arkadaşların çoğuna, hükümetimiz sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle T.C. vatandaşlığı vermiştir. Hep beraber Patrikhanemizin, dinimizin, memleketimizin ve insanlığın iyiliği için çalışıyoruz. Bu bizim için yüce Allah'ın bir lütfudur" değerlendirmesinde bulundu.

Bartholomeos, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da TOFD'un 17. yılını kutladıklarını belirterek, "Yaptığınız çok önemli hizmetleri yeniden duymak büyük keyif verdi. Hepsinden önemlisi 17 yıldır bu işi severek ve gönülden yapmış olmanız. Sizi ilk gördüğümden bu yana heyecanınızın yüksek olduğunu görüyorum. İhtiyaç sahiplerinin yanında en büyük moral ve destek güç oldunuz. Sizlerin yanında olmak bizleri her zaman mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a da teşekkür eden Mutlu, "10 yıldır devam eden, hiç ara vermediğiniz bu sahiplenmeden dolayı teşekkür ediyorum. Siz sadece omurilik felçlileri konusunda değil, insanlığa hizmet konusunda ülkemizde, şehrimizde her zaman önderlik yaptınız" dedi.

TOFD Başkanı Ramazan Baş'ın, Bartholomeos'a küçük bir halı hediye ettiği programın sonunda, doğum günü olan Hüseyin Avni Mutlu için de sürpriz doğum günü pastası kesildi.

Haber Ara