Dolar

32,5072

Euro

34,8067

Altın

2.486,08

Bist

9.549,62

Tofaş'a Çevko'dan Yeşil Nokta Sanayi Ödülü

Tofaş, Çevko Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından verilen 'Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri' kapsamında 'Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve 5R' projesiyle ödüle layık görüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 10:48:35

Tofaş'a Çevko'dan Yeşil Nokta Sanayi Ödülü
Tofaş, Çevko Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından verilen 'Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri' kapsamında "Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve 5R" projesiyle ödüle layık görüldü.

Çevko Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, İstanbul'da gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi. Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin yarıştığı "Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri" töreninde Tofaş, "Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları" kategorisinde "Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve 5R" projesiyle ödüle layık görüldü.

Tofaş'ın ödülünü, Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar teslim aldı. Karacar, "Toplumsal gelişim ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla sürdürülebilir bir geri kazanım sistemi sürdürülebilir sanayi açısından büyük önem taşımaktadır. Sürdürülebilirlik kavramının temel taşlarından birisi olan sıfır atık ve geri kazanım uygulamalarının yaygınlaştırılabilmesi için yalın ve proaktif bir metodoloji olan 5R metodolojisi uygulamaya başlayacak diğer şirketler için de bir fark oluşturacağını inanıyoruz. Çevko Vakfı'nın, işletmelerin sürdürülebilir bir hayat için daha fazla sorumluluk üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlemekte olduğu Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri'nde sürdürülebilir geri kazanım çalışmalarımızın ödüle layık görülmesinden ötürü mutluyuz" diye konuştu.

Ödülü, Çevko Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muhteşem Edis'ten teslim alan Güray Karacar, Tofaş'ın aynı proje ile geçen ay da yine değerli bir kurum olan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından da ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Karacar "Tofaş olarak tüm iş süreçlerimizi 'sürdürülebilirlik' yaklaşımımız çerçevesinde şekillendirmek üzere çalışıyoruz. İnsana ve çevreye duyarlı ve daha verimli bir sistemi hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Haber Ara