Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

Times: AB Ordusu planı gizleniyor

İngiliz Times gazetesi, Avrupa Birliği'nin planladığı 'AB Ordusu'nun şimdilik gizli tutulduğu ifade edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 09:01:34

Times: AB Ordusu planı gizleniyor

Avrupa Birliği'nin ekonomi dışında da söz sahibi olma girişimleri yeniden ortaya çıktı. İngiliz Times gazetesi, İngiltere'deki referandum nedeniyle AB Ordusu planlarının gizli tutuludğuna yer verdi.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre; İngiltere gazetelerinde ana gündem AB referandumu. Referanduma bir aydan kısa süre kaldı.

Times gazetesi Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı 'AB ordusu' planlarının İngiltere'deki referandum nedeniyle gizli tutulduğu ifade ediliyor:

"Bir Avrupa ordusunun kurulması yönünde hazırlanan planlar gelecek ay yapılacak referandum öncesinde İngiliz seçmenlerden gizlendi.

"Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi tarafından hazırlanan plan kapsamında Avrupa düzeyinde askeri bir yapının oluşturulmasını öngörüyor. Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkeler planı destekliyor ve planı gelecekte kurulabilecek bir AB ordusunun ilk adımı olarak görüyor.

"Benzer bir plan 2011 yılında İngiltere tarafından veto edilmişti. Ancak bu kez 9 AB üyesi ülkenin bir araya gelerek plana karşı çıkanların etkisini azaltmayı hedeflediği belirtiliyor.

"Planın basına sızmasının önlenmesi için İngiltere'deki referandum öncesi ulusal parlamentolara gönderilmemesi kararının alındığı anlaşılıyor."

Haber Ara