Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

TİKA'dan Sri Lankalı balıkçılara ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Trincomalee'nin Kinniya bölgesinde, geçimlerini ilkel yöntemlerle sürdürdükleri balıkçılık faaliyetleri ile sağlayan 160 aileye balıkçı botu ve balık ağı desteğinde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 11:13:03

TİKA'dan Sri Lankalı balıkçılara ekipman desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Trincomalee'nin Kinniya bölgesinde, geçimlerini ilkel yöntemlerle sürdürdükleri balıkçılık faaliyetleri ile sağlayan 160 aileye balıkçı botu ve balık ağı desteğinde bulundu.

TİKA, Sri Lanka'da yaşanan terör olayları nedeniyle yerlerinden edilip uzun süre sonra yerleşim yerlerine dönen Müslüman halka yönelik yardımlarına devam ediyor. Sri Lanka'da 2009 yılına kadar devam eden terör olayları esnasında 60 bin ile 100 bin arasında sivil hayatını kaybetmiş ve 3 milyon kişi terör nedeniyle yer değiştirmek zorunda kalmıştı. Terör olaylarının sona ermesinin ardından yurtlarına dönmeye başlayan 3 milyon kişi, yeniden entegrasyon sürecinde sıkıntılar yaşadı. Bu kapsamda TİKA ilk etapta terör nedeniyle yerlerinden olan Müslümanların barınma sorunlarının çözümüne yönelik Mannar'da 100 konutluk bir köy inşaatını 2015 yılında tamamlamıştı. Sri Lanka'da yaşanan iç savaş esnasında en çok mağdur olan kesimi oluşturan Müslüman halkın sürdürülebilir ekonomik faaliyetlerinin olmaması nedeniyle TİKA, Müslümanlara sürdürülebilir geçim kaynakları kazandırılmasına yönelik kalıcı konutlara ilave olarak gelir getirici projelere de ağırlık verdi. Bu kapsamda, 2004 yılında yaşanan tsunami felaketi sonucunda kullanılamaz hale gelen su kuyuları, TİKA tarafından temin edilen 60 adet su pompası ile yeniden aktif hale getirilmiş ve halkın sulu tarım yapma imkanıyla sürdürülebilir gelir elde etmesi sağlandı. Yine bu kapsamda, yaşanan tsunami faciasının etkilerinin halen devam ettiği Trincomalee'nin Kinniya bölgesinde, geçimlerini ilkel yöntemlerle sürdürdükleri balıkçılık faaliyetleri ile sağlayan 160 aileye TİKA tarafından balıkçı botu ve balık ağı temin edildi. Temin edilen ekipmanlarla, 160 aile modern yöntemlerle balıkçılık yaparak sürdürülebilir gelir elde etme imkanına kavuştu.

Kinniya'da, düzenlenen bot ve ağların teslim törenine T.C. Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar'ın yanı sıra Kinniya Milletvekili M.S. Thowfeek, TİKA yetkilileri ve bölge halkı katıldı. T.C. Kolombo Büyükelçisi Özçuhadar konuşmasında, TİKA tarafından sağlanan botların ve ağların binlerce kilometre uzaktaki Türk halkının armağanı olduğunu ifade ederken, Sri Lanka'da yaşayan Müslüman halkın hayatını kolaylaştıracak, kalıcı ve etkili daha birçok projeye imza atmak için çalışacaklarını belirtti.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara