Dolar

32,5112

Euro

34,8107

Altın

2.475,28

Bist

9.530,47

TGC'den operasyon tepkisi

Fetullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde gerçekleştirilen aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. TGC İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonu kınayan bir açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 13:04:09

TGC'den operasyon tepkisi

''Fetullahçı Terör Örgütü''ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketindearama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Fetullahçı Terör Örgütü''ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde aramabaşlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü.

6 kişi gözaltında

''Fetullahçı Terör Örgütü''ne (FETÖ) finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıylaKoza İpek Holding'in 23 şirketine yönelik başlatılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, yurtdışında olduğu için kararın uygulanamadığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Koza İpek Holding merkez binası, İpek Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan bağlı bir şirket, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in Gaziosmanpaşa'daki evi başta olmak üzere holdinge bağlı şirketlerde arama başlatıldı.

Aramalar sürerken 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İngiltere'de olduğu iddia edilen İpek hakkındaki gözaltı kararının bu nedenle uygulanamadığı öğrenildi.

TGC'den operasyon tepkisi: Medyayı susturma girişimine son verin

TGC İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonu kınayan bir açıklama yaptı ve açıklamada 'Medyayı susturma girişimlerine artık son verilmesini istiyoruz' denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bu sabah Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonu kınayan bir açıklama yaptı.

TGC'den yapılan açıklama şu şekilde:

“Basın özgür değil ise toplum özgür olamaz. Ancak Türkiye basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar ve medya kuruluşlarına yönelik operasyonların ülkesi olmaya devam ediyor.

Türkiye seçime giderken, sınırlarımızdaki savaş ihtimali yükselirken kamuoyunu tasarlama oyununun yeniden sahneye konulduğuna bir kez daha tanıklık ediyoruz Son olarak Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu'na yönelik bir operasyon başlatıldı.

Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye'de demokrasi dışlanıyor. Geçici iktidarın da gazetecilik mesleğini terörist bir faaliyet, gazetecileri terör suçlusu olarak tarif etme alışkanlığını sürdürdüğünü görüyoruz.

Hedef göstermeyle, operasyonlarla, baskılarla gazetecilik mesleği engellenemeyecek ve gazeteciler susturulamayacaktır. Türkiye'de toplumsal barış, halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden medyayı susturma girişimlerine artık son verilmesini istiyoruz."

Akın İpek'in annesinden tepki

Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek, İpek Medya Grubu'nda yapılan polis araması ile ilgili tepkisini paylaştığı ayet ile gösterdi.
 
"Melek Anne'nin Sevenleri Tarafından Yönetilmektedir" ifadesinin yer aldığı Twitter hesabından Yunus Suresi'nin 85. ayeti paylaşıldı: “Biz yalnız Allah'a tevekkül ettik. Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!”
 
Melek İpek daha sonra ise “Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz.” tweetini takipçileriyle paylaştı.

 

 

Haber Ara