Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 10:41:56

TESK Genel Başkanı Palandöken:
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin terör mağduru esnaf ve sanatkarların Halkbanktan aldıkları düşük faizli kredi borçlarının bir ertelenmesine ilişkin çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, "Kredi ertelemesi tüm esnaf ve sanatkarımızı kapsarsa daha da iyi olur" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, terör olaylarının yaşandığı bölgelerdeki esnaf ve sanatkarların bu durumdan büyük zarar gördüğünü ve dükkanlarını açamaz duruma geldiklerini kaydetti.

Bu kapsamda hükümetin Halkbanktan alınan düşük faizli kredilerin bir ertelenmesi için yaptıkları çalışmaları memnuniyetle izlediklerine işaret eden Palandöken, "Terör diğer kentlerimizdeki esnaf ve sanatkarımızı da olumsuz etkiledi. Bu yüzden kredi ertelemesi tüm esnaf ve sanatkarımızı kapsarsa daha da iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Son aylarda çok sayıda esnafın siftah yapamadan dükkanını kapattığının altını çizen Palandöken, işini sürdürebilmek için iş yeri kirası, elektrik, su, telefon gibi giderlerini ödeyebilme derdinde olan esnafın vadesi gelmiş kredilerini ödemekte zorlandığını belirtti.

Palandöken, konuya ilişkin hazırlanan kararnamenin kapsamı genişletilerek diğer esnaf ve sanatkarların kredilerinin de bir yıl ertelenmesinin kısmi bir rahatlatma sağlayacağını kaydetti.

Haber Ara