Dolar

32,4689

Euro

34,5616

Altın

2.474,19

Bist

9.525,68

Tesettür mayo yasağı Atina'da protesto edildi

Tesettür mayo yasağı Atina'da protesto edildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 21:01:06

Tesettür mayo yasağı Atina'da protesto edildi
ansa'daki tesettür mayo yasağı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Irkçılığa ve Faşist Tehdite Karşı Hareket (KEERFA), Yunanistan Müslümanlar Derneği ve Yunanistan Pakistanlılar Derneği'nin çağrısıyla parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, Fransa'nın Atina Büyükelçiliği'ne yürüdü.

'Yasaklara Hayır', ' Kadınlar özgürdür', 'Kadınlara ne giyecekleri konusunda baskıya son' şeklinde sloganların atıldığı gösteride, ırkçılık ve İslamofobi'ye dikkat çekildi.

Grup adına yapılan açıklamada, tesettür mayosu yasağının Avrupa'da İslamofobinin geldiği noktayı gösterdiği belirtilirken, yasağın, Müslüman kadınların özgürlüklerine karşı yapılan bir darbe olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Yaklaşık iki saat süren gösteri sırasında Yunan polisinin büyükelçilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Fransa'da birçok belediye, ay başından itibaren sahillerde tesettür mayo giyilmesini, "toplumsal huzursuzluğa neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklamıştı. Uygulama çerçevesinde Fransa'nın Nice kentindeki plajda Müslüman bir kadının tesettür mayosunun, silahlı polis tarafından zorla çıkartılmasına ilişkin görüntüler uluslararası boyutta tepki çekmişti.

Haber Ara