Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Terör örgütü DAEŞ'in Musul'daki uygulamaları

Terör örgütü DAEŞ'in Musul'daki uygulamaları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 07:25:51

Terör örgütü DAEŞ'in Musul'daki uygulamaları

NİNOVA (AA ) - Irak'ın Kuzeyindeki Musul'dan Hacca giden halkın, evlerini ve ailelerini DAEŞ'e rehin bırakmak zorunda kaldıkları bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Ninova ilindeki Medya Sözcüsü Said Mamo Zeyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in, Musul'dan hacca giden halkın ev ve arazilerinin tapuları ile ailelerini örgütün yanında rehin bırakmaya mecbur ettiğini söyledi.

Zeyni, "DAEŞ, hacca gidenler tekrar Musul'a gelmez diye endişe ediyor. Onlara, gelmemeleri durumunda mallarına el koyma ve ailelerini hapse atma uyarısında bulundu" dedi.

Medya Sözcüsü Zeyni, hacca gitmek için yola çıkanların Suudi Arabistan'a ulaşmak için hangi yolu kullandıkları konusunda ise bilgisinin bulunmadığını dile getirdi.

Musul'dan hacca gitmek için yola çıkanların önce Enbar iline, oradan da Ürdün'e hareket etikleri ve daha sonra da Ürdün'den uçakla Suudi Arabistan'a gidecekleri belirtiliyor.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmişti.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara