Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Terim: 'Ben bana yakışanı yaptım' (2)

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 'Hata bana yapılmadı hata Türk halkına yapılmıştır benim üstümden. Kimseye de kapalı değil milli takım. Her oyuncuya da açık olduğu gibi dışarıda kalan oyunculara da açık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 21:14:54

Terim: 'Ben bana yakışanı yaptım' (2)
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Hata bana yapılmadı hata Türk halkına yapılmıştır benim üstümden. Kimseye de kapalı değil milli takım. Her oyuncuya da açık olduğu gibi dışarıda kalan oyunculara da açık" dedi.

"Gereğini yaptım derken istifa mı ettiniz?" sorusuna Terim, "Çok net. Ben hatalıyım gerekirse diye net bir hamle. Çünkü öyle bir atmosfer oluşturuldu ki baş sorumlu ben gösterildim. Baş sorumlu olarak gereği neyse ben onu yaptım. Buradan ne anlarsanız. Ben bana yakışanı yaptım, net söylemlerin böyle. O günkü atmosfer içinde durum böyleydi. Türk Milli Takımı, Hollanda'nın olmadığı turnuvaya gidiyor, müthiş bir başarı. Herkes daha iyisini istiyor, bende oyuncularım da istiyor. Ama grubumuz hafif, buradan çıkmak büyük başarıdır dedim. Çıkarsak oradan sonrası daha kolaydır dedim. Bunu başarı değildir gibi göstermek doğru değildir. Israrla söylüyorum, Avrupa ve Dünya Kupası'nda Türkiye önemli başarı elde etmişti. Ayrıca bu ülke kimsenin parasını primini almıyor. Katıldığı zaman 8.5 milyona yakın aldığı prim kedisinin. TFF, devletten para almıyor. Her taraftan vurmanın manası yok. Bu başarıyı küçümsemeyin. Ama son ana kadar bunu da yaptık mı tamam. İnanın bana sorun başarı veya başarısızlık değil, sorun gereği gibi gerekli mücadele göstermemektir. Benim kızdığım alındığım budur. 13 maçta mağlup olmayan bir milli takım var, gurur duydum" dedi.

"Kadroya alınmama ilkesel meseledir"

"Arda Turan'ın kadroya alınmamasını açıklar mısınız? Bütün futbolcular aynı sebepten mi kadro dışında kaldı?" sorusuna tecrübeli teknik adam, şu cevabı verdi:

"Açıkçası ben her oyuncum gibi onun da başarılı olmasını isterim. Ama bir başlarsam kimi almadıysam hepsini izah etmem lazım. Hepsini takip ediyorum. Hocam 6 ay oynamadı ama aldınız. Bu soruyu da beklerdim. Her oyuncunun kendine göre sebebi var herkesin sebebi aynı değil. Hakan Balta, Selçuk İnan bunlar hizmet etmiştir. Bunlarında ilk milli formayı giymeleri benledir. Ama neden alınıp alınmadıklarını benden iyi biliyorsunuz. Açıkçası bir tarif yaptım, buna uyan herkes burada olacaktır. Bunlar yine hizmet verebilirler. Zamanı ve zemin olduğunda yine hizmet verebilirler. Bugünkü seçimimiz budur. Onlarda yıllar önce başka yaşlı oyuncuların yerine oynamışlardır. Kişiselleştirmeden bakmak lazım olaylara bu bir kişisel değil ilkesel meseledir. Bundan emin olunuz."

"Kişisel değil,ilkesel"

"Kadroya alınmayan oyunculara af gibi bir durum olur mu?" sorusuna Terim, "Hata bana yapılmadı hata Türk halkına yapılmıştır benim üstümden. Kimseye de kapalı değil milli takım. Her oyuncuya da açık olduğu gibi dışarıda kalan oyunculara da açık. Bunun ilkelerini de sıraladık. Kişisel değil ilkesel. Herkese açık. Türk Milli Takım forması bu değerleri üzerinde taşıyan herkese açık, taşımayan kimseye açık değil, net" cevabını verdi.

"Elimizden geleni yapacağız"

"Rusya maçı için neler söyleyecek siniz?" sorusuna Terim şu cevabı verdi:

"Elemelerde zor takımlar var. Daha kolay bir takımla maç yapmak isterdik. Teknik olarak daha hafif bir takımla maç yapmayı düşünmüştük. Yeni sezona başlayan yorgunlukla çıkmış takımız. Antalya'da oynamak doğru bir karar, güçlü bir takımla oynayacağız. Onlar hazırlık maçı oynayacak. Beşli bir grup var. Kosova'yla altı olduk. Her milli maçta bir takım bay, her bay kalan Rusya ile hazırlık maçı oynayacak. Birinciler gidecek, 8 ikinci play-off oynayacak. Oradan 4 çıkacak, bir de Rusya. 13 takım Avrupa'dan Dünya Kupası'na gidecek. Dünya Kupası'nın ilk grupları kolay ama girişi zor. Burada olmak istiyoruz, kolay değil. Bunu deneyeceğiz ve yapacağız. Oyuncularıma güveniyorum. Kolay değil. Elimizden genin en iyisini yapacağız."

"İki ülke ilişkisine katkı sağlayacak"

Terim, Rusya ile oynayacakları maçla ilgili olarak ise, "İki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunacak. Rusya bizim her zaman dostumuz. Zaten futbolda dünyada ne olursa olsun, spor ve futbol bunun dışında bırakılmaya özen gösterilmelidir. Futbolun birleştirici tarafı önde olmalıdır. Bu mesaj için alındı. Rus dostlarımızı burada ağırlamaktan memnunuz. Daha öncekinden daha güçlü bir sevgi içinde oluruz Rusya'ya karşı" ifadelerine yer verdi.

"Arda ile görüşmedim"

"Barcelonalı Arda Turan'ın sosyal paylaşım sitelerinden fotoğrafları var ve siz futbolcu ile görüştünüz mü?" sorusuna Terim, "Takip etmiyorum ne olduğunu da bilmiyorum. Kadroyu açıkladıktan sonra Arda ile konuşmadım. Ben gerçek dünyada yaşıyorum sana da tavsiye ediyorum, sanal dünyada kalma. Kişisel paylaşımlara karışmam doğru değil."

"Doğmamış bebeğe küfrettiler kırgınım"

"Kırgınlığı olup olması şeklindeki soruya Terim, "Konu başarı veya başarısızlık meselesi değil. Ben belki ezber bozmuş olabilirim. Benim kırgınlığım mücadele meselesi dirençli bir mücadele ortaya koymama meselesidir. Bugün kaybettik çünkü benim oyuncularım hatalı dediğime hiç denk geldiniz mi? Tam tersi hiç suçlamadım. Kendimi suçlarım. O direnci görmediğim zamana nefesi yetene kadar gücü bitene kadar,son noktaya kadar zorlayan takım olalım dedim. Bunu görmediğim zaman üzülürüm. Biz bir görev yapıyoruz. Beğenmiyor olabilirsiniz. Ben bunları anlayışla karşılayabilirim. Alınan herhangi bir başarısızlık size henüz dünyaya gelmemiş bir yavruya ve annesine, aileme küfür etmenizi, beddua etmenizi gerektirmez. İnsanların bu enerjisini nefesini, varsa akıllarını toplum için, ülke için daha faydalı yerlerde, küfür etmeye değil, güzel şeylere verirlerse memnun olurum. Kırılıyorsunuz tabi ki. Bir çok şeye kırılıyorsunuz" dedi.

"Mesele sadece prim değil"

"Kamuoyu açıklamalarınıza tatmin olmuş mudur?" sorusuna Terim, "Ben buraya teknik direktör olarak çıktım, gerekçe, sebep, bahane ifade etmeye çıkmadım. Böyle bir mecburiyetim de yok. Bu kararı verdim. Açıkçası bir çok şeyi de açıkladım. Kararın gerekçesini ben herkesin bildiğini düşünüyorum. Benim söylemediğim milyonlarca şey var. Bu sadece prim meselesi değil. İstatistiklerin hepsinde gerideyiz. Bunu prim meselesine indirgemeyin. 2008'de ileride olduğumuz her şeyde 2016'da gerideyiz. Çünkü koşu mesafelerinde, birebirde, şutta, driplingde gerideyiz. Dolayısıyla olayı sadece oraya bağlamamak lazım. Ben ne zaman kendi mabedimizde yaşadıklarımızı dışarı ile paylaştım ki, biz böyle bir karakterde değiliz. O yüzden bu konunda anlayış bekliyorum" açıklamasını yaptı.

Enes Ünal: "Hayallerime kavuştum"

Milli futbolculardan Enes Ünal da hayallerine kavuştuğunu daha çok büyük hayallerinin bulunduğunu söyledi.

Kendisini 19 yaşında ve yolun başında olduğunu kaydeden Ünal, 2. defa milli takıma katıldığını dile getirdi.

Milli takımda elinden gelenin en iyisin yapmaya çalıştığını ifade eden Enes Ünal, "Eğer şans bulursam en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım" dedi.

"Hollanda'da genç oyuncular daha fazla şans buluyor"

Hollanda ligi ile Türkiye ligi arasındaki farklılar hakkında soruya Enes Ünal, "Sosyal hayatımda, dışarıda, kendimi daha rahat hissediyorum. Daha rahat dolaşıyorum. İnsanlar daha az yargılıyor. Gençsiniz diye daha çok şans buluyorsunuz. Benim için en iyi tarafı Hollanda'dayım ve 19 yaşındayım. Genç oyuncuların çok şans bulduğu ve önemli forvetlerin çıktığı bir lig. Bu ligde kendimi kanıtlarsam daha farklı düşüncelerim ve daha farklı hedeflerim var" diye cevap verdi.
VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara