Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Telef olan ineklerine ağlayan yaşlı çifte yardım mesajı yağdı

Kütahya'da 8 ineğinden 5'i yıldırım çarpması sonucu telef olan yaşlı çiftin, ölen ineklerine sarılarak ağladıkları görüntüler sonrası yardım etmek isteyen binlerce kişi mesaj yağdırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 09:34:43

Telef olan ineklerine ağlayan yaşlı çifte yardım mesajı yağdı

Kütahya'nın Akoluk köyünde yıldırım isabet etmesi sonucu 8 ineğinden 5'i telef olan ve başka geçim kaynağı bulunmayan yaşlı çift, kaybettikleri ineklerine sarılarak ağladı. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından yaşlı çifte yardım etmek isteyen binlerce kişi Kütahya Valiliği'ne mesaj yağdırdı. Yaşlı çifte ulaşan yetkililer, gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Kütahya merkeze bağlı Akoluk köyünde yaşayan Ahmet Girkin (33), ailesine ait 8 ineği otlatmak için Kızıleğrek mevkisindeki meraya götürdü. Girkin, bir süre sonra inekleri merada bırakıp yakındaki nohut tarlasına gitti. Aniden başlayan şiddetli yağış sırasında yıldırım düştüğünü fark eden Ahmet Girkin, döndüğünde büyükbaş hayvanlardan 5'inin telef olduğunu gördü.

FENALIK GEÇİRDİLER

Olayı haber alıp meraya gelen baba Hüseyin (66) ve anne Fatma Girkin (62) ise gördükleri manzara karşısına fenalık geçirdi. Yaşlı kadın ve eşi, ölen ineklerine sarılarak gözyaşı döktü.

"TÜM SERMAYEM BU İNEKLERDİ"

Ahmet Girkin, yağış sırasında ağaç altında bekleyen ineklerin yıldırım isabet etmesi sonucu telef olduğunu söyledi. Girkin, "Ben köyde çiftçilikle ve hayvancılıkla geçimimi sağlayan biriyim. Tüm sermayem bu ineklerdi. Başka gelir kaynağım yok. Bu ineklerin sütlerini satarak geçimimi sağlıyorum. Devletimizin yardımlarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"BAZILARININ KARNINDA BUZAĞI DA VARDI"

Fatma Girkin de telef olan hayvanlarından başka hiçbir gelirlerinin olmadığını söyledi. Girkin, "Yıllar önce bir ineğimiz vardı. Bu inekler ondan çoğaldı ve 8 ineğimiz oldu. Şimdi 5'i telef oldu. Bazılarının karnında buzağı da vardı. Biz bundan sonra ne yaparız bilmiyorum. Her şeyimiz bu ineklerdi. Bu hayvanlar benim evladım gibiydi. Bize oğlumuz bakıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

VALİLİĞE YARDIM MESAJLARI YAĞDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri de köye gelerek telef olan ineklerle ilgili inceleme yaptı. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından yaşlı çifte yardım etmek isteyen binlerce kişi Kütahya Valiliği'ne mesaj yağdırdı.




Çağrılara sessiz kalmayan valilik yetkilileri, yaşlı çifte ulaşıldığını belirterek gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

 

Haber Ara