Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

Tel Aviv: Türkiye zor durumda

İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, 'bölgesel gelişmeler nedeniyle zor durumda kalan' Ankara'nın, Tel Aviv ile kısa süre içinde ilişki kurabileceği iddiasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 16:24:15

Tel Aviv: Türkiye zor durumda

Haziran ayında Roma'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıkan Dore Gold, Jerusalem Post'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çok uzak olmayan bir tarihte İsrail ve Türkiye'nin yeniden ilişki kuracağı konusunda umutlu olduğunu kaydeden Gold, 'Bölgesel gelişmeler ve tehditlerin Ankara'yı bazı değişikliklere zorladığını' öne sürdü.

'İRAN İKİ ÜLKE İÇİN DE SORUN'

Türkiye'nin etrafındaki bölgenin 2-3 yıl öncesine göre çok daha karmaşık olduğunu belirten Gold, bunun temel sebebinin IŞİD tehdidi olduğunu kaydetti. Gold, İran'ın gücünü artırmasının da, 'hem İsrail hem de Türkiye için bir sorun olduğu' değerlendirmesinde bulundu.

Gold, bu nedenlerle uzlaşma sürecinin çok hızlı ilerlememesinin doğal olduğunu savundu.

'ANKARA İLE ÇIKARLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR'

Dore Gold, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda olması nedeniyle Türkiye ile ilişkilerin kurulup kurulamayacağına ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Ülkelerin en nihayetinde, çıkarlarına göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Ve bence Türkiye ile İsrail'in de örtüşen önemli çıkarları var."

Haber Ara