Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Tekvandoda 'sporcu ordusu' geliyor

Tekvandoda 'sporcu ordusu' geliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 11:56:51

Tekvandoda 'sporcu ordusu' geliyor
MİRAÇ KAYA - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, federasyon olarak altyapıya büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Ülkemizde birçok gencimize altyapıda çalışma imkanı sunduk. Şunu iyi biliyoruz ki, altyapısı olmayan spor branşları çökmeye mahkumdur." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın "Olimpiyat yılı" olduğunu ve bu yıl içinde federasyon olarak çok büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Milli takımın, İsviçre'nin Montrö kentinde yapılan Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda büyük çıkış yakaladığını belirten Şahin, "Milli takımımız 5 kategoride final oynadı. Bu 5 kategoride 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya aldık. Takım halinde İngiltere'nin ardından ikinci olduk." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli sporcu Servet Tazegül'ün, İsviçre'de de şampiyon olduğunu hatırlatarak, Rio'da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi 68 kilo erkekler kategorisinde alınan bu derecenin önemine vurgu yaptı.

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın kendileri için "test turnuvası" olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Çok başarılı bir yılı geride bıraktık. Sadece sporcularımızın şampiyonluğuyla yetinmiyoruz, sosyal faaliyetlerde de çok büyük projelere imza atıyoruz. Özellikle uyguladığımız altyapı programlarıyla ülkemizde birçok gencimize altyapıda çalışma imkanı sunduk. Şunu iyi biliyoruz ki, altyapısı olmayan spor branşları çökmeye mahkumdur. Sürekli arkadan gelen sporcular var. Bu genç sporcuları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında kullandık. Onlardan çok büyük verim aldık. Mesela kadınlar 53 kiloda yeni bir sporcumuz Zeliha Arız, Avrupa üçüncüsü oldu."


- "Arkadan gelen çok büyük bir sporcu ordusu var"


Metin Şahin, 2004'ten bu yana bakıldığında Avrupa şampiyonalarında hep ilk sıralarda yer aldıklarını dile getirdi.

O dönem federasyon bünyesindeki 15 bin aktif sporcu sayısını an itibarıyla 60 binin üzerine çıkardıklarına dikkati çeken Şahin, "Yıldız, genç ve büyüklerde arkadan gelen, yetişen çok büyük bir sporcu ordusu var." şeklinde konuştu.

Metin Şahin, hayata geçirilen projelerle gençlerin spora katılımını yoğun şekilde sağladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Lisanslı sporcu sayısında amatörde birinciyiz. Bu da arkadan gelebilecek gençlerin sayısının ne denli fazla olduğunu gösteriyor. Tabii ki onların içinden kaliteli olanları yakalayıp dünyada ve olimpiyatlarda söz sahibi olmayı devam ettirmeye çalışacağız. Bu konuda da başarımızı kanıtlamış durumdayız. Hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında büyük başarılara imza atıyoruz. 2015'teki son Dünya Şampiyonası, Rusya'da yapıldı. Orada da 3 final oynadık. İki dünya şampiyonluğu aldık. O da bizim için çok büyük başarıdır. Takım halinde dünya üçüncüsü olduk. Tabii yeni yetişen genç sporcularımız var. Onları da eski başarılı sporcuların yanına monte edip onların da tecrübeleriyle harmanlayıp daha büyük şampiyonlar yetiştirme çabasında olacağız."


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara